Trei cauze penale au fost deschise după bătaia dintre adolescentele de la Ciocana. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale. În legătură cu acest caz, primarul Capitalei, Ion Ceban, a cerut ca incidentul să nu fie tolerat, adăugând că aceste adolescente ar trebui să fie exmatriculate. 

„Aici nu e de tolerat. Trebuie de găsit o soluție este absolut condamnabil. Dacă autoritatea nu va interveni, atunci și alții vor putea face la fel. Aceste persoane trebuie să răspundă. Sunt demne de exmatriculat. Nu să ignorăm, nu să așteptă, să vină părinții. Dacă o să tăcem, aceste cazuri se vor răspândi. Să meargă la spălat veceuri în aceste instituții. Munca în folosul societății. Nu avem dreptul să tolerăm. Nu este primul caz din informațiile pe care le am”, a declarat primarul Capitalei.

„La moment avem trei cauze penale pornite pe acțiunile acestor minore în care organul de urmărire penală urmează să se expună. Ceea ce vizează minorele va fi aplicată norma legală, așa cum prevede legea. Nu va fi admisă nicio cedare de responsabilitate față de acest caz. Aceste trei cazuri sunt în proces de documentare implică mai multe audieri, mai mulți copii”, a declarat comisarul Lilian Luca.

Totodată, comisarul a precizat că „minora care a agresat este sub tutelă. O să ținem sub control cazul și o să luăm măsurile necesare”.

Amintim că săptămâna trecută pe rețelele de socializare au apărut imagini cu o bătaie între câteva adolescente. Din imaginile postate se observa cum fată a fost lovită cu picioarele și umilită de mai multe tinere. Incidentul a avut loc pe 5 februarie curent.

Mai apoi, pe rețelele sociale a fost postat încă un video, în care tinerele agresoare dansează, fac glume, iar una dintre ele spune că nu regretă deloc ceea ce a făcut și că, dacă ar fi cazul, și-ar repeta fapta.

Mama uneia dintre tinerele, care au luat la pumni o adolescenta de 15 ani, și-a cerut scuze și regretă comportamentul fiicei sale. Reporterul TV8 a reușit să discute cu femeia, care a povestit că familia trece printr-o perioadă extrem de dificilă și, din cauza celor întâmplate, zilnic se confruntă cu zeci de mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea. Între timp, fata care a fost luată la bătaie cu pumnii și picioarele, continuă să fie internată în spital.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!