/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ „Toate capacitățile de spitalizare sunt la limită”. Ultimele date prezentate de autoritățile municipale

missing
15 februarie 2021, ora 10:00

Cazurile grave de COVID-19 sunt în creștere și paturile din secțiile de terapie intensivă la limită. Astfel, situația epidemiologică din Capitală este în continuare alarmată, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor primăriei.

„Suntem la limită cu paturile din spitale, în trei zile paturile practic au fost ocupate. Am activat 1000 de paturi la Centrul COVID de la Moldexpo și 10 în terapie intensivă. Toate capacitățile de spitalizare sunt la limită”, a declarat Ion Ceban, îndemnând oamenii să fie mai responsabili și să respecte măsurile de protecție.

Totodată, șefa direcției municipale sănătate, Tatiana Bucearschi susține că numărul de infectări și numărul de decese este în creștere.

„A crescut presiune pe sistemul municipal de sănătate. Mai mult e 50 % din cazurile zilnice de covid-19, din numărul total de teste, sunt din Chișinău. În spitalele municipale se află internați 1067 de bolnavi de coronavirus, iar capacitatea maximă de tratament este de 1163 de paturi, plus 200 de paturi de triaj la Centrul COVID de la Moldexpo”, a explicat Tatiana Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că a crescut numărul bolnavilor care suferă de cazuri grave și foarte grave.

„Pandemia nu cedează. Se înregistrează 48 de cazuri foarte grave și 411 cazuri grave. Virusul a devenit mai agresiv”, a spus Bucearschi.

Îîn Republica Moldova au fost înregistrate 170 186 de cazuri de coronavirus, dintre care 72 272 în municipiul Chișinău. De la declanșarea pandemiei, în capitală au fost vindecate 67 480 de persoane.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram