Află rutele de transport în care va fi testat sistemul de taxare electronică. Când începe procesul

missing
16 februarie 2021, ora 11:37

Au fost anunțate rutele de transport public în care va fi testat proiectul de implementare a sistemului de taxare electronica. Astfel, pentru început sistemul va fi aplicat în 90 de troileibuze de pe rutele 10, 22, 30, 32 și 46 de autobuze de pe rutele 2, 5, 9, 19, 26, 33.

Proiectul pilot va dura șase luni și va începe la mijlocul lunii martie curent.

Sistemul de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat, iar până la inițierea acestuia autoritățile responsabile vor instala echipamentul electronic în transportul public, vor instrui angajaţii întreprinderilor municipale de transport și vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică.

Pe parcursul acestei săptămâni va avea loc o ședință cu toate persoanele responsabile de acest proiect, în cadrul căreia urmează să fie definitivate mai multe scenarii, pentru a cuprinde toate categoriile de cetăţeni, inclusiv persoanele care posedă abonament la călătoria cu transportul public sau persoanele care beneficiază de facilităţi la călătoria în transportul public.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram