Nouă raioane din Republica Moldova au fost puse sub „cod portocaliu” privind situația pandemică și numărul de cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele zile. Este vorba de Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Rîșcani, Soroca, Ștefan Vodă și Ungheni. Despre aceasta a anunțat CNESP, care a prelungit starea de urgență până pe 15 aprilie curent.

Pentru că situația epidemiologică prin infecția COVID-19 rămâne a fi nefavorabilă, în celelalte 29 teritorii se atestă codul roșu de alertă.

CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Astfel, activitatea centrelor comerciale din țară va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021. Din această zi, piețelor comerciale vor activa doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Mai mult, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Rămâne a fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor.

În continuare, se interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 170 549. și au fost raportate 3661 de decese. Ministerul Sănătății  a anunțat că până la ziua de ieri, 81 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vedeți mai jos decizia CNESP: 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!