/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/DOC/ „Cod portocaliu” în nouă raioane din Republica Moldova, după ce numărul de infecții cu COVID-19 a crescut

missing
16 februarie 2021, ora 07:27

Nouă raioane din Republica Moldova au fost puse sub „cod portocaliu” privind situația pandemică și numărul de cazuri COVID-19 înregistrate în ultimele zile. Este vorba de Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Rîșcani, Soroca, Ștefan Vodă și Ungheni. Despre aceasta a anunțat CNESP, care a prelungit starea de urgență până pe 15 aprilie curent.

Pentru că situația epidemiologică prin infecția COVID-19 rămâne a fi nefavorabilă, în celelalte 29 teritorii se atestă codul roșu de alertă.

CNESP a instituit măsuri suplimentare de restricție pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Astfel, activitatea centrelor comerciale din țară va fi sistată în zilele de week-end, începând cu 17 februarie 2021. Din această zi, piețelor comerciale vor activa doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

Mai mult, a fost redus numărul admis de participanți la evenimentele festive în unităţile de alimentaţie publică, de la 50 de persoane la cel mult 20 de invitați. Rămâne a fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor.

În continuare, se interzice activitatea cluburilor de noapte și a discotecilor.

Amintim că bilanțul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova a ajuns la 170 549. și au fost raportate 3661 de decese. Ministerul Sănătății  a anunțat că până la ziua de ieri, 81 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Vedeți mai jos decizia CNESP: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram