/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Tinerii din Republica Moldova pot să-și dezvolte propria afaceri. A fost lansat un proiect de instruire

missing
16 februarie 2021, ora 15:37

Veste bună pentru tinerii antreprenori. Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a lansat programul „Start pentru tineri”, care oferă instruiri în scopul formării antreprenoriale cetățenilor Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani doritori să inițieze o afacere sau care conduc deja o întreprindere nou înregistrată în zonele rurale și urbane ale țării.

Prin intermediul programului, Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) urmărește încurajarea inițiativelor de afaceri într-o economie modernă în care tinerii creativi pot crește nivelul de competivitate, pot să țină pasul cu tehnologia și sunt motivați să aducă un plus de siguranță financiară.

Programul se constituie din patru etape:

Etapa 1. Identificarea ideilor de afaceri – Hackaton;
Etapa 2. Concursul notelor de proiect. Formare antreprenorială;
Etapa 3. Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă;
Etapa 4. Monitorizare și suport post-finanțare.

În cadrul primei etape a Programului – Hackaton, tinerii vor beneficia de instruire în domeniul antreprenorial, în vederea orientării și identificării ideii de afaceri.

Ulterior, participanții vor beneficia de instruire și ghidare privind inițierea unei afaceri și elaborarea business planului. După finalizarea celei de a doua etapă, participații au șansa să aplice la următoare etapă, când vor putea obține și finanțare pentru ideea sa.

Tinerii antreprenori pot aplica pentru participare până pe 12 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram