Veste bună pentru tinerii antreprenori. Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii a lansat programul „Start pentru tineri”, care oferă instruiri în scopul formării antreprenoriale cetățenilor Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani doritori să inițieze o afacere sau care conduc deja o întreprindere nou înregistrată în zonele rurale și urbane ale țării.

Prin intermediul programului, Organizația pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) urmărește încurajarea inițiativelor de afaceri într-o economie modernă în care tinerii creativi pot crește nivelul de competivitate, pot să țină pasul cu tehnologia și sunt motivați să aducă un plus de siguranță financiară.

Programul se constituie din patru etape:

Etapa 1. Identificarea ideilor de afaceri – Hackaton;
Etapa 2. Concursul notelor de proiect. Formare antreprenorială;
Etapa 3. Concursul proiectelor investiționale și finanțarea nerambursabilă;
Etapa 4. Monitorizare și suport post-finanțare.

În cadrul primei etape a Programului – Hackaton, tinerii vor beneficia de instruire în domeniul antreprenorial, în vederea orientării și identificării ideii de afaceri.

Ulterior, participanții vor beneficia de instruire și ghidare privind inițierea unei afaceri și elaborarea business planului. După finalizarea celei de a doua etapă, participații au șansa să aplice la următoare etapă, când vor putea obține și finanțare pentru ideea sa.

Tinerii antreprenori pot aplica pentru participare până pe 12 martie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!