„Complice al ocupanților ruși” și „propagandist antiucrainean”, acestea sunt doar unele dintre acuzațiile care se incriminează deputatului socialist Bogdan Țîrdea, legislatorul fiind inclus în lista inamicilor securității naționale a Ucrainei.

În baza de date a platformei „Mirotvoreț”, înființată de Centrul de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale a țării vecine, alesul poporului mai este acuzat de „răspândirea propagandei Kremlinului”, „participarea la evenimente de propagandă informațională din Rusia” și „manipularea informațiilor”.

Ulterior, Bogdan Țîrdea a venit cu o reacție pe o rețea socială.

„Domnilor, tratați problemele voastre interioare și nu le atribuiți altora. Nu eu am ruinat Ucraina, am vândut toate întreprinderile profitabile, v-am distrus industria auto și producția de avioane, ci politicienii voștri … și dumneavoastră.

De aceea, vă recomand, domnilor, să căutați prieteni, nu dușmani ai Ucrainei. Acest lucru va fi mult mai eficient în rezolvarea problemelor”, a scris alesul poporului pe o rețea socială.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!