/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Maia Sandu anunță că a întors Parlamentului spre examinare strategia privind asigurarea independenței sectorului justiției 2021-2024

missing
17 februarie 2021, ora 12:29

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că întors Parlamentului spre examinare legea privind aprobarea Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024.

„Am întors Parlamentului pentru reexaminare Legea nr. 204 din 26 noiembrie 2020 pentru aprobarea Strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia”, a declarat Maia Sandu.

În aceste condiții, șefa statului spune că „strategia nu poate atinge scopurile declarate fără câteva elemente-cheie: implementarea mecanismului de evaluare externă a judecătorilor, demararea unei reforme viabile în sistemul organelor anticorupție și asigurarea verificării efective a declarațiilor de avere și interese a judecătorilor și procurorilor.

Maia Sandu susține că acest proiect trebuie să prevadă și „elaborarea și promovarea proiectului de lege pentru modificarea Constituției pentru a permite confiscarea averii pe care funcționarii publici și demnitarii nu o pot justifica, dar și alte acțiuni concrete, menționate în documentul remis Parlamentului”.

Șefa statului a solicitat Parlamentului să includă aceste acțiuni în strategie. „Nu ne mai permitem să aprobăm Strategii care arată bine pe hârtie, dar nu aduc schimbări reale în justiție”, a punctat Maia Sandu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram