/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Fostul deputat român, care a cerut retragerea cetățeniei române a fostului premier Chicu, participă la o ședință la ANC în legătură cu cererea sa 

missing
18 februarie 2021, ora 10:37

Fostul deputat român Constantin Codreanu participă astăzi la o ședință la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, în calitate de persoană care a formulat o cerere privind retragerea cetățeniei fostului premier al Republicii Moldova Ion Chicu. Despre aceasta politicianul român a anunțat pe Facebook. 

„Sunt invitat, astăzi, la Autoritatea Națională pentru Cetățenie în calitate de persoană care a formulat cererea de retragere a cetățeniei române numitului Ion Chicu”, a declarat Codreanu.

Potrivit informațiilor, ședința a început deja.

Constantin Codreanu a sesizat pe 26 mai Autoritatea Națională pentru Cetățenie privind retragerea cetățeniei române a premierului de la Chișinău, Ion Chicu, pentru declarațiile denigratoare în adresa statului român. Atunci, deputatul român invoca Legea 21 din 1991 care prevede că „orice autoritate sau persoană care are cunoștință de existența unui motiv pentru retragerea cetățeniei române poate sesiza, în scris, Comisia, având obligația să prezinte dovezile de care dispune”.

Amintim că în două emisiuni de la TV8 că nu-l cunoaște pe europarlamentarul Siegfried Mureșan, premierul Ion Chicu îl atacă direct pe acesta pe rețelele sociale, numindu-l un „ratat”, care nu a făcut nimic în viața sa și ar avea tupeul să critice acțiunile Guvernului de la Chișinău, având pretenții de avocat al R. Moldova.

Ministerul de Externe al României a criticat dur declarațiile făcute astăzi de premierul Ion Chicu prin care a atacat dur statul vecin și europarlamentarul Siegfried Mureșan. Instituția a menționat atunci că consideră drept „complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram