/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Peter Michalko: „Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară decid privind formarea Guvernului”

missing
18 februarie 2021, ora 10:43

Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko susține că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”. Declarația a fost făcută de către ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, miercuri, 17 februarie, în cadrul unei emisiuni de la Cotidianul. 

„Am văzut că toți actorii politici s-au exprimat pentru alegeri anticipate ca o soluție potrivită pentru a ajunge la situația când va fi posibil ca un Parlament de încredere să susțină un Guvern funcțional, care va promova acest program de reforme și schimbări necesare. Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere, a menționat Michalko pentru Cotidianul .

Pe 11 februarie, în cadrul ședinței Parlamentuluu, deputații PSRM și Șor au semnat un document în care au spus că constituie o majoritate și că o susțin pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră. Scrisoarea semnată de cei 54 de deputați a fost transmisă Președinției.

Candidatura Marianei Durleșteanu a fost propusă de către alianța PSRM-ȘOR, dar Maia Sandu a respins-o.

Președinta Maia Sandu a luat act de scrisoarea deputaților, pe care dur i-a criticat, dar a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Pe 12 februarie, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a înregistrat o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care a cerut anularea decretului semnat de Maia Sandu prin care numit-o, repetat, pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Ulterior, pe 16 februarie, Curtea Constituțională (CC) a respins cererea PSRM de suspendare a acţiunii decretului privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram