Ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko susține că „este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului”. Declarația a fost făcută de către ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, miercuri, 17 februarie, în cadrul unei emisiuni de la Cotidianul. 

„Am văzut că toți actorii politici s-au exprimat pentru alegeri anticipate ca o soluție potrivită pentru a ajunge la situația când va fi posibil ca un Parlament de încredere să susțină un Guvern funcțional, care va promova acest program de reforme și schimbări necesare. Este îngrijorător când persoane care au făcut parte la frauda bancară sunt implicate în negocieri sau procesul de decizie privind formarea Guvernului. Este important ca Republica Moldova să aibă Guvernul funcțional, un Parlament de încredere. Și noi preferăm parteneri de încredere, a menționat Michalko pentru Cotidianul .

Pe 11 februarie, în cadrul ședinței Parlamentuluu, deputații PSRM și Șor au semnat un document în care au spus că constituie o majoritate și că o susțin pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministră. Scrisoarea semnată de cei 54 de deputați a fost transmisă Președinției.

Candidatura Marianei Durleșteanu a fost propusă de către alianța PSRM-ȘOR, dar Maia Sandu a respins-o.

Președinta Maia Sandu a luat act de scrisoarea deputaților, pe care dur i-a criticat, dar a înaintat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Pe 12 februarie, Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a înregistrat o sesizare la Curtea Constituțională (CC) prin care a cerut anularea decretului semnat de Maia Sandu prin care numit-o, repetat, pe Natalia Gavrilița la funcția de prim-ministră.

Ulterior, pe 16 februarie, Curtea Constituțională (CC) a respins cererea PSRM de suspendare a acţiunii decretului privind desemnarea candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!