Fostul lider al Partidului Democrat, anunțat în căutare internațională, Vlad Plahotniuc s-a răzgândit și nu va ataca în instanță ordinul emis de șefa statului Maia Sandu prin care i-a fost retras „Ordinul Republicii”. Despre aceasta avocatul său Lucian Rogac a declarat pentru tv8.md.

„După discuțiile purtate cu clientul meu vizavi de decretul emis astăzi de Maia Sandu dumnealui mi-a comunicat că nu dorește să conteste decretul dat, or dumnealui nu a ținut niciodată la ordinul pe care l-a primit. El consideră că există probleme mult mai grave acum în țară care necesită rezolvate, decât primirea sau retrăgea unui ordin”, a spus Lucina Rogac.

Anterior, avocatul a spus că va contesta în instanță decretul semnat de șefa statului Maia Sandu. „Consider decretul dat drept un joc politic menit să aducă dividende politice. Acuzațiile aduse le considerăm nefondate, mai mult că atât, considerăm decretul dat unul ilegal și odată ce vom face cunoștință cu temeiurile care au stat la baza acestuia cred că o să-l contestăm în instanța de judecată”, a declarat Lucian Rogac pentru tv8.md.

Pe 18 februarie Maia Sandu i-a retras lui Vladimir Plahotniuc, distincția „Ordinul Republicii” acuzând-ul că „a furat țara, a atacat și slăbit instituțiile statului și a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincții de stat”. Mai mult șefa statului a spus că această distincție a fost acordată cu încălcarea procedurii și a normelor legale.

Vladimir Plahotniuc a fost decernat cu distincția „Ordinul Republicii” printr-un ordin semnat de preşedintele Nicolae Timofti în iulie 2014.

„Ordinul Republicii” este distincţia de stat supremă, care se conferă pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!