/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Platforma DA cere audieri în Parlament pe subiectul majorării prețurilor la carburanți

missing
18 februarie 2021, ora 11:15

Platforma DA cere audierea în plenul Parlamentului a reprezentanților Consiliului Concurenții, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și Guvernului pe subiectul majorării prețurilor la carburanți din ultimele două săptămâni.

Inițiativa urmează a fi discutată la următoarea ședință a Biroului permanent al Parlamentului. Președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, menționează că majoritatea deputaților din Comisia parlamentară economie, buget și finanțe condusă de socialistul Petru Burduja nu vor să-și asume inițiativa, iar „dezmățul acordurilor de cartel pe piața petrolieră pe fundalul haosului guvernamental trebuie să fie oprit”.

„Conducerea Consiliului Concurenței urmează a fi schimbată. Sub monitorizarea experților și societății civile, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ar trebui să reglementeze prețurile maximale la benzină și motorină în funcție de situația reală pe piața regională și nu reieșind din apetiturile petroliștilor și din înțelegerile acestora cu unele grupări politice”, a mai spus deputatul.

Pe 17 februarie 2021 stațiile de alimentare din țară au afișat noi prețuri la benzină și gaz. Asta după ce săptămâna trecută a fost înregistrată o altă scumpire.

Dacă zilele trecute, prețul pentru un litru de benzină premium era cuprins între 17,35 și 17,95 de lei, astăzi pentru un litru de benzină șoferii trebuie să chete 18,65 de lei.

Și prețul la gaz a fost majorat. Astfel, conducătorii auto trebuie să achite cu aproape 30 de bani mai mult pentru un litru.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram