Piața Centrală activează conform programului obișnuit, adică în fiecare zi, cu excepția zilei de luni. Administrația spune că Piața Centrală este o piață mixtă. Or, hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care imune restricții de activitate, se referă la „piețe comerciale”, scrie ipn.md.

Contactat de IPN, directorul interimar al pieței, Ion Pîntea, a declarat că, atâta timp cât nu există o hotărâre la nivel municipal, nu poate adopta măsuri de sine stătător. „Având în vedere că întreprinderea municipală nu a primit anumite indicații de la autoritățile locale privind sistarea activității sau trecerea la alt program, noi activăm conform programului standard, cu respectarea strictă a normelor de profilaxie sanitare anti-COVID-19 și cu respectarea zilelor sanitare”, a declarat Ion Pîntea.

Cât despre centrele comerciale din adiacentul pieței, directorul spune că acestea sunt întreprinderi private.

Potrivit hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică. Până pe 1 martie, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!