/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, acord cu NATO și prognoză sumbră! ISW: Rusia avansează rapid

Restricțiile pandemice nu se referă și la Piața Centrală, care activează în regim obișnuit. Explicațiile directorului

missing
18 februarie 2021, ora 16:37

Piața Centrală activează conform programului obișnuit, adică în fiecare zi, cu excepția zilei de luni. Administrația spune că Piața Centrală este o piață mixtă. Or, hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care imune restricții de activitate, se referă la „piețe comerciale”, scrie ipn.md.

Contactat de IPN, directorul interimar al pieței, Ion Pîntea, a declarat că, atâta timp cât nu există o hotărâre la nivel municipal, nu poate adopta măsuri de sine stătător. „Având în vedere că întreprinderea municipală nu a primit anumite indicații de la autoritățile locale privind sistarea activității sau trecerea la alt program, noi activăm conform programului standard, cu respectarea strictă a normelor de profilaxie sanitare anti-COVID-19 și cu respectarea zilelor sanitare”, a declarat Ion Pîntea.

Cât despre centrele comerciale din adiacentul pieței, directorul spune că acestea sunt întreprinderi private.

Potrivit hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, centrele comerciale din țară nu vor activa în zilele de sâmbătă și duminică. Până pe 1 martie, se restricționează și activitatea piețelor comerciale, care vor fi deschise doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram