Președinția nu va cumpăra nici mobilă și nici flori. Planul de achiziții pentru anul 2020 va fi modificat. Declarațiile au fost făcute pe 19 februarie, în Piața Marii Adunări Naționale, după ce s-a încheiat ceremonia de predare a ajutorului umanitar din partea țării vecine de circa 48 de milioane de lei. 

„Am aflat și eu despre el din presă, sper că data viitoare voi fi informată la acest subiect. Dacă ați văzut a fost indicat că planul de achiziție a fost de cel puțin cu două milioane mai mic decât anul trecut și sunt sigură că cheltuielile se vor micșora. Suntem într-o perioade și trebuie să prioretizăm cheltuielile”, a spus Maia Sandu.

800 de mii pentru bilete avia, 280 de mii pentru flori și 140 de mii pentru întreținerea havuzului, acestea sunt doar unele dintre cheltuielile planificate de către Președinție pentru acest an. Banii urmează a fi alocați din bugetul de stat.

Președinția a decis să înnoiască și mobilierul, astfel în acest scop vor fi cheltuite 194 de mii de lei. Pentru întreținerea havuzului din curtea sediului în primele trei luni ale acestui an vor fi cheltuiți 140 de mii de lei.

Cât ține de deplasări, 800 de mii de lei sunt planificați pentru procurarea biletelor avia, iar 110 mii lei vor fi cheltuite pentru procurarea motorinei și benzinei.

50 de mii de lei vor fi cheltuite pentru procurarea unor cadouri destinate membrilor delegațiilor oficiale, iar 650 de mii de lei sunt planificate pentru serviciile de deservire a delegațiilor.

Din buget vot fi alocate 80 de mii de lei pentru servicii de telefonie mobilă și internet mobil. Aceeași sumă a fost alocată și pentru serviciile de internet și TV. 47 de mii de lei au fost alocate pentru serviciile de informare, accesul la portalele de știri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!