/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/BAC 2021/ Ministra educației: „S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru bacalaureat”

missing
19 februarie 2021, ora 12:09

Dacă anul trecut, din cauza virusului covid-19 examenele de bacalaureat au fost anulate, anul acesta se pare că elevii vor susține examenele de absolvire a treptei gimnaziale și liceale. Un decret în acest sens a fost semnat de ministra educației, culturii și cercetării, Lilia Pogolșa. Despre aceasta a anunțat oficiala, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

„Am semnat un ordin cu privire la organizarea pretestării pentru BAC, dar și pretestării pentru clasele primare și pentru clasele gimnaziale. Circa 6000 me elevi vor participa la pretestare pentru examenul de bacalaureat național din circa 160-170 de școli. În urma acestor pretestări, ne propunem să face o analiză a rezultatelor elevilor în comparație cu pretestarea din 2019. Elevii au trecut printr-o perioada foarte grea. Instruirea online este bună, dar noi cunoaștem că în toamnă toate școlile au recapitulat materialele care au fost sau nu suspendate. Trebuie să recunoaștem că elevii care anul acesta trebuie să susțină bacalaureatul sunt într-o situație mai dificilă decât cei care l-au susținut în 2019”, a declarat Lilia Pogolșa.

Deoarece în 2020 unele examene nu au fost organizate, ministra susține că simulările examenelor din acest an vor fi comparate cu cele din anul 2019. Ulterior, în baza rezultatelor obținute se vor face anumite modificări.

„S-ar putea să ajustăm unele conținuturi pentru bacalaureatul din 2021. Noi trebuie să luăm în calcul situația dificilă prin care au trecut elevii și profesorii și să ajustăm conținuturile la această situație”, a mai explicat ministra educației, culturii și cercetării, Lilia Pogolșa.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram