„Pe parcursul timpului, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost utilizat în anumite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Eu nu voi tolera asemenea abordări”. Un asemenea mesaj a fost transmis de către șefa statului Maia Sandu la ședința colegiului SIS, pe 19 februarie curent. 

Șefa statului a specificat că amenințarea majoră la adresa statului este în special la nivel înalt, care face țara mai săracă, mai vulnerabilă și mai slabă. Tot în cadrul ședinței directorul SIS Alexandr Esaulenco a enumerat un șir de priorități ce urmează a fi puse în aplicare pe parcursul anului 2021.

Unele care se impun în mod imperios vizează dezvoltarea şi consolidarea capacităților instituționale şi concentrarea maximă asupra combaterii fenomenului corupției ce subminează securitatea națională, în special în organele de stat și sectorul justiției, precum și cele asociate infracțiunilor de contrabandă în proporții deosebit de mari, spălarea banilor, deturnarea fondurilor publice, compromiterea proiectelor investiționale din fonduri externe etc.

Atenție deosebită va fi acordată eficientizării managementului resurselor umane şi continuării optimizării procesului de asigurare a integrității ofițerilor de informații şi securitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!