/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Maia Sandu: „SIS-ul a fost utilizat ... în beneficiul unor interese. Nu voi tolera asemenea abordări”

missing
19 februarie 2021, ora 16:13

„Pe parcursul timpului, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a fost utilizat în anumite cazuri în beneficiul unor interese înguste, nu în interes național. Eu nu voi tolera asemenea abordări”. Un asemenea mesaj a fost transmis de către șefa statului Maia Sandu la ședința colegiului SIS, pe 19 februarie curent. 

Șefa statului a specificat că amenințarea majoră la adresa statului este în special la nivel înalt, care face țara mai săracă, mai vulnerabilă și mai slabă. Tot în cadrul ședinței directorul SIS Alexandr Esaulenco a enumerat un șir de priorități ce urmează a fi puse în aplicare pe parcursul anului 2021.

Unele care se impun în mod imperios vizează dezvoltarea şi consolidarea capacităților instituționale şi concentrarea maximă asupra combaterii fenomenului corupției ce subminează securitatea națională, în special în organele de stat și sectorul justiției, precum și cele asociate infracțiunilor de contrabandă în proporții deosebit de mari, spălarea banilor, deturnarea fondurilor publice, compromiterea proiectelor investiționale din fonduri externe etc.

Atenție deosebită va fi acordată eficientizării managementului resurselor umane şi continuării optimizării procesului de asigurare a integrității ofițerilor de informații şi securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram