Unsprezece terenuri au fost adjudecate astăzi în cadrul primei licitației funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău. Primăria Chișinău informează că valoare totală a terenurilor constituie 34,5 milioane de lei.

Potrivit informațiilor, la concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent, pentru deținătorii de terenuri adiacente, case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii de lei, la 4 milioane de lei.

Pentru patru loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele două au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant. Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane de lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Amintim că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!