/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Prima licitație funciară cu strigare din 2021: Câte terenuri au fost adjudecate și ce valoare au

missing
19 februarie 2021, ora 18:21

Unsprezece terenuri au fost adjudecate astăzi în cadrul primei licitației funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului Chișinău. Primăria Chișinău informează că valoare totală a terenurilor constituie 34,5 milioane de lei.

Potrivit informațiilor, la concurs au fost expuse 15 loturi de pământ cu suprafețe de la 0,01 ha până la 0,29 ha, pentru diverse destinații: construcții sau deservirea obiectivului existent, pentru deținătorii de terenuri adiacente, case de locuit individuale, bază de producere și depozitare, blocuri de locuințe etc. Prețul inițial al terenurilor a fost de la 150 de mii de lei, la 4 milioane de lei.

Pentru patru loturi expuse nu s-au înregistrat participanți, iar ultimele două au fost adjudecate prin negocieri directe, deoarece s-a înregistrat câte un singur participant. Cel mai scump teren vândut la licitație a costat 15 milioane lei, pornind de la prețul inițial de 4 milioane de lei. Acesta are suprafața de 0,2915 ha și este destinat pentru construcția unui bloc de locuințe.

Amintim că pe parcursul anului 2020, municipalitatea a vândut prin licitație funciară cu strigare 15 loturi de pământ din intravilanul municipiului, în sumă totală de 43,41 milioane lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram