/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Curtea de Apel de la Moscova menține decizia magistraților care l-au trimis după gratii pe Aleksei Navalnîi 

missing
20 februarie 2021, ora 11:28

Curtea de Apel de la Moscova a menținut decizia judecătorilor care l-au trimis după gratii pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, scrie Meduza și TV Rain. Este vorba de hotărârea prin care a fost transformată o pedeapsă cu închisoarea cu suspendare pentru fraudă datând din 2014 într-o sentinţă fermă pentru încălcarea controlului său judiciar.

Revenit în Rusia în ianuarie, venind din Germania unde a primit îngrijiri medicale după otrăvirea sa pentru care acuză Kremlinul, Aleksei Navalnîi a fost arestat la sosirea sa pe aeroport şi a fost condamnat pe 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare.

Tot astăzi, este examinată și o altă cauză în care e vizat opozantul rus – procesul pentru „defăimare” a unui veteran din cel de-al doilea război mondial. Procuratura a solicitat o amendă de 950.000 de ruble în acest caz, în jur de 10.600 de euro, şi a cerut, de asemenea, ca pedeapsa cu suspendare să fie transformată în închisoare cu executare.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a cerut săptămâna aceasta eliberarea activistului anticorupţie în vârstă de 44 de ani, argumentând că există un risc pentru viaţa acestui opozant care a supravieţuit in extremis unei otrăviri anul trecut.

Această decizie a fost imediat respinsă de Moscova, care deja ignorase apelurile în acest sens din partea Uniunii Europene, în pofida ameninţării cu noi sancţiuni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram