CNESP a decis suspendarea, până la 28 februarie inclusiv, a prevederii privind limitarea numărului de persoane în transportul feroviar, rutier, în trafic raional, local și municipal la 50% din capacitate. Decizia a fost luată după ce cele mai reprezentative asociații patronale din transporturi au dat asigurări că vor mobiliza membrii săi să respecte strict măsurile de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în unitățile de transport, anunță autoritățile.

În urma discuțiilor purtate de autoritățile competente cu asociațiile patronale în transport, s-a convenit:

1. Asociațiile patronale își asumă răspunderea că vor respecta strict măsurile de control și prevenire a răspândirii infecției Covid-19;

2. În perioada 20-28 februarie 2021 va fi verificat nivelul de conformare a operatorilor de transport rutier la cele agreate și de respectare a măsurilor epidemiologice de către pasageri, conducători auto, operatori de transport rutier, întreprinderi ce desfășoară activități conexe transportului rutier;

3. Pe 26 februarie 2021, specialiști ai MAI, MEI și ANTA vor evalua și vor prezenta public informația privind nivelul de respectare în transport a măsurilor epidemiologice;

4. CNESP va decide asupra măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19 în transport, care vor fi aplicabile după 28 februarie 2021.

„Dacă până la 28 februarie, operatorii de transport vor demonstra capacitatea de repectare a măsurilor epidemiologice în trafic, CNESP va aproba decizia de a reveni la regimul anterior de activitate a transportatorilor (limitarea numărului de persoane în transportul feroviar și rutier în trafic raional și interraional – proporțional numărului de scaune disponibile în mijlocul de transport, iar pentru transportul rutier în trafic local și municipal – în limita a 60% din capacitatea de îmbarcare), iar dacă nu va fi demonstrată – se va anula suspendarea de astăzi a deciziei”, spun reprezentanții Comisiei.

Totodată,CNESP a decis că activitatea piețelor va fi reglementată de către Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică, și a transmis această competență către APL, care vor putea aplica și alte măsuri de sănătate publică, în conformitate cu gradul de alertă atestat local şi în baza Planului de pregătire şi răspuns la infecţia cu noul virus.

Conferinţele ştiinţifice și competiţiile sportive, în continuare, nu vor putea fi desfășurate cu prezenţa fizică a persoanelor, excepție reprezintă competițiile sportive fără spectatori, desfăşurate în aer liber şi în spaţii închise de către Federaţiile Sportive Naţionale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!