/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Primul lot de vaccin împotriva COVID-19 urmează să ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie

missing
20 februarie 2021, ora 12:32

Primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul lui februarie curent. Confirmarea a fost făcută de către Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa, care a avut o discuție cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. 

„Am avut o videoconferință cu Dr. Hans Kluge, Directorul Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa. Am mulțumit OMS pentru implicarea în acțiunile de răspuns la pandemia Covid-19 și am subliniat necesitatea de asigurare gratuită cât mai rapidă cu vaccin a Republicii Moldova prin platforma COVAX – pentru 20% din populația țării, așa cum s-a planificat. Am solicitat, de asemenea, ajutorul OMS în procesul de negociere a unor prețuri avantajoase cu companiile producătoare de vaccin prin platforma COVAX. Reprezentantul OMS a confirmat că primul lot de vaccin prin intermediul platformei COVAX urmează sa ajungă în Republica Moldova la sfârșitul acestei luni”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Ministerul Sănătății a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 va ajunge la mijlocul lunii curente. Republica Moldova va beneficia de o donație de circa 200.000 de doze de vaccin din partea României. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca. MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la data de 30 ianuarie. Republica Moldova va recepționa gratuit prin intermediul COVAX suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație.

Ulterior, Republica Moldova va procura prin intermediul COVAX vaccinuri la un preț preferențial.

Foto: Maia Sandu/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram