/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Guvernul britanic: Toţi adulţii vor primi prima doză de vaccin împotriva Covid-19 până la 31 iulie

missing
21 februarie 2021, ora 18:00

Guvernul britanic a anunţat că şi-a propus ca toţi adulţii din Marea Britanie să primească prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la 31 iulie, cu o lună înainte de termenul stabilit iniţial, relatează AP.

Britanicii vor ca toate persoanele cu vârsta de peste 50 de ani sau care suferă de boli cronice să fie vaccinate până la 15 aprilie. Obiectivul iniţial era 1 mai, scrie presa.

Producătorii celor două vaccinuri folosite în Marea Britanie, Pfizer şi AstraZeneca, au avut probleme în ceea ce priveşte furnizarea dozelor în Europa. Însă ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat, duminică, că autorităţile consideră că există suficiente resurse pentru accelerarea campaniei de vaccinare.

Peste 17,2 milioane de oameni au primit prima doză de vaccin împotriva Covid-19 de când campania de vaccinare a început în Marea Britanie, la 8 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram