/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Alaiba: „Semnătura lui Șor care a apărut pe un proiect înregistrat în Parlament este FALSĂ. PA a decis să nu pornească dosar penal”

missing
22 februarie 2021, ora 17:17

Semnătura aplicată de Ilan Șor pe un proiect de hotărâre înregistrat în Parlament a fost falsificată. Cel puțin asta se arată în răspunsul Procuraturii Anticorupție la sesizarea deputatului PAS Dumitru Alaiba, care a făcut public documentul. Semnătura lui Ilan Șor a apărut pe proiectul de instituire a Comisiei de anchetă cu privire la cazul „Moldasig”. Chiar și în aceste condiții, Procuratura Anticorupție a decis să nu pornească dosar penal, din motiv că „deși, formal, fapta conține semnele infracțiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanță, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracțiuni”. 

În raportul de constatare tehnico-științifică, se arată că semnătura lui Ilan Șor aplicată pe proiectul hotărârii și pe nota informativă „nu au fost executate de către cetățeanul Ilan Șor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

„Semnătura lui Ilan Shor de pe un proiect de hotărâre a parlamentului este falsă. Asta e concluzia expertizei Procuraturii Anticorupție. Totuși, au decis să nu facă nimic. Nu sunt de acord cu această decizie și o să solicit chiar mâine Procuraturii Generale să intervină”, a declarat deputatul Alaiba.

Contactată de tv8.md, purtătoarea de cuvânt a Partidului Șor, Alina Șargu, a spus că nu știe despre ce este vorba și urmează să se informeze.

Parlamentarul Dumitru Alaiba a anunțat că a depus sesizarea la Procuratura Generală la sfârșitul lui noiembrie 2020.

Amintim că mai mult de un an și jumătate de când Ilan Șor nu a mai deschis ușa Legislativului, pentru a lua parte la ședințele parlamentare. Ajuns în Parlament în urma alegerilor legislative, acesta a reușit să vină doar la ședința inaugurală.

Șor a ajuns în Parlament, în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019, după ce a câștigat în circumscripția din Orhei. Asta chiar dacă acesta era condamnat, de prima instanță, în dosarul furtului miliardului la șapte ani și jumătate de închisoare. Deși era și primar de Orhei, el a ales fotoliul de deputat. La prima ședință a Parlamentului, când și-a făcut apariția, Șor a spus că se va simți excelent în noua sa postură.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram