/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/FOTO VIDEO/ UPDATE Ultima oră! Explozie pe o stradă de la Botanica. O femeie și doi copii minori, la spital

22 februarie 2021, ora 20:50

O explozie s-a produs luni, 22 februarie, pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei. O femeie și doi copii au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, iar locatarii blocului au fost evacuați. Patru echipaje de pompieri se află la fața locului.

O femeie și doi copii, de un an și respectiv 10 ani, au fost transportați de urgență la spital, în urma unei deflagrații produse într-un bloc cu șase etaje de la Botanica. Copii au fost transportați și internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, explozia s-a produs într-o bucătărie comună dintr-un bloc de locuit cu șase etaje. Bubuitura a fost atât de puternică încât a afectat geamurile și ușile din apartamentele de la etajele 1- 5. Salvatorii se află la fața locului și strâng dărâmăturile. Aceștia strâng bucată cu bucată betonul fărâmițat. IGSU spune că pereții portanți ai clădirii nu au fost afectați de deflagrație.

Zona este încercuită cu o panglică galbenă și circulația este restricționată.

În seara zilei de 22 februarie salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. La fața locului au fost înreptate 4 echipaje de salvatori. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5. Păreții portanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărămături. Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor preliminare doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit. Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii “Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare. La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate. Cauza și circumstanțele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.”, se arată în comunicatul IGSU.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram