O explozie s-a produs luni, 22 februarie, pe strada Independenței din sectorul Botanica al Capitalei. O femeie și doi copii au fost transportați de urgență la spital pentru îngrijiri medicale, iar locatarii blocului au fost evacuați. Patru echipaje de pompieri se află la fața locului.

O femeie și doi copii, de un an și respectiv 10 ani, au fost transportați de urgență la spital, în urma unei deflagrații produse într-un bloc cu șase etaje de la Botanica. Copii au fost transportați și internați la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Pușcașu, explozia s-a produs într-o bucătărie comună dintr-un bloc de locuit cu șase etaje. Bubuitura a fost atât de puternică încât a afectat geamurile și ușile din apartamentele de la etajele 1- 5. Salvatorii se află la fața locului și strâng dărâmăturile. Aceștia strâng bucată cu bucată betonul fărâmițat. IGSU spune că pereții portanți ai clădirii nu au fost afectați de deflagrație.

Zona este încercuită cu o panglică galbenă și circulația este restricționată.

În seara zilei de 22 februarie salvatorii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în urma deflagrației, care s-a produs într-un bloc de locuit cu 6 nivele pe strada Independenței 12/1 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:17 minute. La fața locului au fost înreptate 4 echipaje de salvatori. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că în urma exploziei într-o bucătărie comună au fost afectate geamurile, ușile în apartamentele de la etajele 1- 5. Păreții portanți nu au fost afectați. Salvatorii au verificat toate locuințele pentru a stabili dacă nu au fost blocate careva persoane sub dărămături. Victime nu au fost raportate, iar potrivit informațiilor preliminare doi minori în vârstă de 1 și 10 ani, precum și o femeie au avut de suferit. Conform datelor operative, copiii au fost internați la Spitalul Clinic Municipal De Copii “Valentin Ignatenco” în stare stabilă satisfăcătoare. La moment, la fața locului lucrează toate serviciile abilitate. Cauza și circumstanțele producerii deflagrației urmează a fi stabilite ulterior de specialiști.”, se arată în comunicatul IGSU.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!