Primăria municipiului Chișinău informează că întreprinderile municipale: Î.M. „Regia transport electric Chișinău” și Î.M. „Parcul urban de autobuze” vor suplini marți, 23 februarie, curent, numărul de unități la linie, în special în orele de vârf, pentru a asigura cetățenii municipiului cu transport, în contextul protestului anunțat al operatorilor de transport privat. 

În context, Primarul General, Ion Ceban, a chemat conducătorii de instituții publice și private (angajatorii) să dea dovadă de înțelegere față de angajații care vor întârzia marți la muncă din cauza protestului operatorilor privați.

Totodată, APL Chișinău apreciază gestul transportatorilor, care vor asigura mâine dimineață ieșirea la linie a microbuzelor de rută, pentru a transporta călătorii la locul de destinație.

Transportatorii nu renunță la proteste. Chiar dacă Comisia Excepțională pentru Sănătate Publică a anunțat că suspendă restricțiile ce țin de transportul de pasageri, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că marți, sute de microbuze și autobuze de rută nu vor ieși pe linie.

Și asta pentru că autoritățile din sănătate au suspendat decizia și nu au anulat-o, așa cum au solicitat transportatorii, astfel nu există siguranța că nu se vor reveni la vechile prevederi potrivit cărora microbuzele trebuie să circule la jumătate de capacitate. Între timp, șoferii de microbuze critică măsurile impuse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!