Angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, astăzi, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii. Oamenii au chemat la o discuție și conducerea întreprinderii, dar șeful Căilor Ferate le-a răspuns scurt: “Nu înțeleg de ce trebuie eu să vin.” Dacă în timpul apropiat problema nu se va rezolva, oamenii disperați spun că vor veni să protesteze și în fața Parlamentului, pentru a se face auziți.

Angajații din Ocnița a Întreprinderii Calea Ferată s-au plâns că încă nu și-au primit salariile pentru luna noiembrie și că deja nu mai au de unde împrumuta bani ca să- și acopere cel puțin cheltuielile zilnice.

Ca să obțină un răpsuns de la conducerea întreprinderii, oamenii au rugat administrația Căilor Ferate să fie prezentă la protest, dar nimeni așa și nu a venit. Contactat telefonic, șeful interimar al Căilor Ferate, Adrian Onceanu, a declarat că nu știe de ce ar trebui să vina și a încercat să le dea oamenilor noi promisiuni.

Într-un final, acesta a recunoscut că nu-și poate ajuta cu nimic angajații.

Așa că, în semn de protest, oamenii au blocat șinele de cale ferată. Aceștia au zis că vor protesta și în fața Parlamentului, pentru a fi auziți. Manifestanții au mai povestit că au fost amenințați cu dosare penale și amenzi, dacă vor sta pe liniile de tren, așa că, într-un târziu, au plecat de pe liniile de cale ferată și au lăsat trenurile să circule.

Recent, Procuratura Anticorupție a demarat o investigație pentru a descoperi pretinse ilegalități comise la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova”. La fel, Parlamentul a instituit Comisia de anchetă privind analiza situației economico-financiare de la întreprindere. Comisia este formată din nouă membri și are la dispoziție 60 de zile, pentru a veni cu un raport. Datoriile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei se ridică la aproape 460 de milioane de lei, dintre care aproape 70 de milioane de lei reprezintă datoriile salariale. Anterior, reprezentanții CFM analizau propunerea ca circulația trenurilor să fie suspendată pentru o perioadă, iar în jur de 1000 de angajați să fie
concediați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!