De mai bine de doi ani, nu pot deschide geamurile, iar aerul din zonă este irespirabil! Locatarii unui bloc de locuit de pe strada Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei sunt nevoiți să suporte, zilnic, miros de burger, ulei ars și cele mai diferite feluri de mâncare. Asta, pentru că, atunci când deschid geamurile, toate aceste arome pătrunzătoare, care vin de la o cafenea din vecinătate, intră în apartamentele lor! Pe lângă faptul că nu pot să-și aerisească locuințele, oamenii se plâng că nu au nici unde să-și usuce rufele, pentru că acestea se îmbibă cu același miros de cantină.

Oamenii se plâng că nu mai pot suporta mirosul de mâncare și spun că administrația localului din apropiere și-a instalat hota din bucătărie chiar în subsolul casei lor. Astfel, atunci când cineva vrea să deschidă un geam, din sistemul de ventilare mirosul intră în apartamentele lor. Ei mai spun că problema se acutizează pe timp de
primăvară și vara, atunci când este și mai greu de suportat mirosurile de mâncare, care vin din local.

Acum o săptămână, femeia spune că a scris o petiție și pe care a adresat-o autorităților municipale, pe care le invită să efectueze un control în subsolul blocului, unde este instalat sistemul de ventilare. Deocamdată, însă, nu are niciun răspuns.

Accesul în interior, acolo unde este instalat sistemul de ventilare, este îngrădit și permis doar pentru administrația localului, spun locatarii.

Am încercat să aflăm mai multe detalii și de la administrația cafenelei. Aceștia consideră, însă, că nu există vreo problemă în acest sens.

Am încercat să aflăm un răspuns de la autorități, însă nici pretorul sectorului Botanica, nici responsabilii din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică nu ne-au răspuns la telefon. Potrivit reprezentanților Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, cazul va fi documentat de către reprezentanții Agenției, după care vom putea primi un răspuns oficial. Conform legislației în vigoare, sistemele de ventilare din depozitele de produse alimentare şi nealimentare trebuie construite astfel încât, funcţionarea acestora să evite fluxul mecanic de aer dintr-o zonă contaminată către o zonă curată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!