/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Protest la primărie. Mai multe persoane cer demisia pretorei și vicepretorei sectorului Ciocana

missing
22 februarie 2021, ora 10:34

Mai multe persoane au venit la primăria Capitalei pentru a solicita demisia pretorei, Sinigla Școlin, și a vicepretorei sectorului Ciocana, Elena Triboi. 

Locuitorii de la Ciocana s-au arătat nemulțumiți că, după ce au luptat luni la rând, ghereta este scoasă fără ca să fie sancționată vicepretora Elena Triboi, ghereta respectivă aparținând familiei acesteia.

Oamenii au așteptat în jur de două ore ca primarul sau cineva din viceprimari să iasă la o discuție cu ei, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. În schimb, cât îl așteptau pe primar, acesta a comentat protetsul la ședința Primăriei, declarând că cei ce au venit să-și exprime nemulțumirea ar fi plătiți.

Între timp, ghereta de pe bulevardul Mircea cel Bătrân a fost evacuată, dar tot cu scandal. La fața locului a venit un bărbat, care s-a prezentat drept avocatul firmei ce deține chioșcul și a încercat să oprească demontarea acestuia.

Iar la un moment dat, tot aici au ajuns și agenții de pază de la o firmă privată, care timp de jumătate de oră nu au permis demontarea gheretei. Apele s-au calmat abia după ce a intervenit poliția. Echipa noastră de filmare a încercat să discute cu vicepretora, căreia îi aparținea ghereta, dar nici ea și nici pretorul de sector nu au ieșit din birouri.

Mai întâi, paza de la Pretură ne-a zis că aceștia sunt în ședință, după care ne-au spus că trebuie să ne înregistrăm preventiv. Ulterior, aceștea nu au mai fost de găsit nici la telefon. Într-o investigație publicată în decembrie 2020, Ziarul de Gardă a scris că ghereta aparține companiei „Triboi-Com” SRL, fondată de Elena Triboi, cea care, de la sfârșitul lunii iulie 2020, deține funcția de vicepretoră a sectorului Ciocana.

Din luna august, după ce a fost numită vicepretor, Triboi s-a retras din funcția de administratoare a firmei, rolul fiind preluat de soțul ei. Ghereta familiei Triboi era amplasată chiar în fața unei biserici, iar parohul locașului afânt afirmă că, anterior, împreună cu enoriașii, au depus o petiție, cu 400 de semnături, solicitând evacuarea acesteea, însă problema a rămas nesoluționată.

La începutul lunii ianuarie, Autoritatea Națională de Integritate a pornit un control pe numele funcționarei pentru nerespectarea regimului juridic al conflictelor de interese, care se desfășoară și până în prezent. Totuși, ghereta trebuia demontată încă vineri, conform unui ordin al Primăriei Chișinău, dar a rămas nemișcată până azi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram