Salvatorii au anunțat că cauza preliminară a deflagrației de la Botanica este încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor la exploatarea echipamentului ce funcționează pe bază de gaz natural.

La fața locului, pentru elucidare tuturor circumstanțelor, activează Laboratorul Experimental Antiincendiar și specialiști din cadrul Direcției prevenire a riscurilor a IGSU.

Aseară, într-un bloc de locuit cu șase etaje s-a produs o explozie, la bucătăria comună. În urma deflagrației, patru persoane au avut de suferit. Trei copii cu vârstele de un an, zece ani și șaisprezece ani au primit traumatisme, fiind internați în spitalele Valentin Ignatenco și Emilian Coțaga din Chișinău.

Minorii de un an și zece ani au primit traumatisme ușoare, iar băiatul de șaisprezece ani a primit arsuri de gradul I, II și III pe mâini, piept și față. Totodată, o femeie, care de asemenea, s-a aflat în exteriorul blocului s-a ales cu traumatisme ușoare. Starea tuturor persoanele este satisfăcătoare.

Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!