/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Usatîi declară că președintele Turciei a decis să nu-i acorde lui Plahotniuc cetățenie

missing
23 februarie 2021, ora 21:45

Politicianul Renato Usatîi spune că președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a decis să nu-i acorde cetățenie ex-deputatului democrat fugar Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute pe 23 februarie curent în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Solicitat pentru o reacție, avocatul deputatului fugar, Lucian Rogac nu a răspuns la telefon pentru o reacție. 

„Acum o săptămână președintele Turciei în cadrul unei ședințe la care au luat parte și reprezentații forțelor de ordine a recepționat informații precum că Plahotniuc este activ în ultima perioadă. În cadrul aceleași întruniri s-a discutat și de ce este atât de lent procesul de acordare a cetățeniei. Astfel s-a decis ca să fie luată legătura cu toate statele unde Plahotniuc este urmărit penal și să fie respinsă cererea de acordare a cetățeniei”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a declarat că Vladimir Plahotniuc va fi nevoit în cel mai scurt timp să părăsească teritoriul Turciei.

Pe 24 decembrie 2020 procurorul general Alexandr Stoianoglo a spus că deputatul fugar deține cetățenie turcă. Anterior, Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Avocatul lui Plahontiuc a declarat de mai multe ori că dosarul este unul politic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram