Politicianul Renato Usatîi spune că președintele Turciei Recep Tayyip Erdoğan a decis să nu-i acorde cetățenie ex-deputatului democrat fugar Vladimir Plahotniuc. Declarații în acest sens au fost făcute pe 23 februarie curent în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8. Solicitat pentru o reacție, avocatul deputatului fugar, Lucian Rogac nu a răspuns la telefon pentru o reacție. 

„Acum o săptămână președintele Turciei în cadrul unei ședințe la care au luat parte și reprezentații forțelor de ordine a recepționat informații precum că Plahotniuc este activ în ultima perioadă. În cadrul aceleași întruniri s-a discutat și de ce este atât de lent procesul de acordare a cetățeniei. Astfel s-a decis ca să fie luată legătura cu toate statele unde Plahotniuc este urmărit penal și să fie respinsă cererea de acordare a cetățeniei”, a spus Renato Usatîi.

Politicianul a declarat că Vladimir Plahotniuc va fi nevoit în cel mai scurt timp să părăsească teritoriul Turciei.

Pe 24 decembrie 2020 procurorul general Alexandr Stoianoglo a spus că deputatul fugar deține cetățenie turcă. Anterior, Procuratura Generală a expediat în SUA, Turcia, Cipru și Arabia Saudită cereri de extrădare a fostului democrat.

Acesta a fost anunțat în căutare internațională, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

Avocatul lui Plahontiuc a declarat de mai multe ori că dosarul este unul politic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!