/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Bloc vechi, țevi defecte. Apa dintr-o canalizare din Capitală curge pe trotuar și pe terenul de joacă al copiilor

missing
23 februarie 2021, ora 23:01

Traiul la bloc cu rețele vechi de apeduct, le creează mereu probleme! Zeci de locatari ai unui bloc de locuit de pe strada Lomonosov din sectorul Telecentru al Capitalei se plâng de apele care le curg frecvent prin curte, dintr-o canalizare veche și defectă. Apa curge în stradă și peste locul de joacă al copiilor, miroase neplacut și este un pericol pentru sănătatea oamenilor. Mai mult, ei spun că problema este una cu o istorie de zeci de ani, însă nimeni nu a intervenit până acum să o rezolve.

Apa din gura de canalizare, care se întâmplă să curgă și de câteva ori pe săptămână, ajunge pe trotuar și chiar până în stradă. Aceasta miroase insuportabil și pune în pericol sănătatea oamenilor.

Oamenii care locuiesc în acest bloc spun că solicită des intervenția angajaților de la Direcția Locativ-Comunală, însă aceștia intervin superficial, iar problema reapare.

Problema umezelii nu este doar în curtea blocului. Aceasta persistă și în subsolul casei, acolo unde sunt amplasate țevile pentru apă. Oamenii spun că le este frică de faptul că, într-o bună zi, fundamentul care zilnic se macină, ar putea să cedeze și să cadă împreună cu tot cu bloc.

Potrivit vicepretorului sectorului Centru, Dmitri Mitioglo, problema țevilor vechi din subsolul blocului este în vizorul Preturii. Cât despre canalizarea de unde frecvent au loc scurgeri de apă în curtea blocului, aceasta ar ține de competența celor de la Apă Canal Chișinău.

Contactați de TV8, reprezentanții Apă-Canal Chișinău ne-au spus că, până acum, nu au primit nicio plângere din partea locatarilor acestui bloc, însă în urma apelului nostru, specialiștii au inspectat zona.

Potrivit specialiștilor, rețeaua este și deteriorată, având un grad înalt de uzură. O anumită porțiune din rețea va fi înlocuită.

Prin urmare, potrivit reprezentanților de la Apă-Canal Chișinău, în următoarele zile, defecțiunile tehnice de la gura de canalizare care le dă bătăi de cap locatarilor din acest bloc, vor fi reparate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram