/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Noi detalii despre explozia de la Botanica. Unul dintre copiii care a avut de suferit a fost externat

missing
23 februarie 2021, ora 22:14

Noi detalii în legătură cu explozia de ieri seara, de pe strada Independenței. Deflagrația s-ar fi produs din cauza unei scurgeri de gaze, iar motivul ar fi un furtun, conectat la aragaz de către locatari, care nu era destinat pentru folosirea gazelor naturale, ci pentru apă. Unul dintre copii, care a fost transportat la spital, în urma exploziei, a fost externat, iar celălalt rămâne în secția de traumatologie, starea lui de sănătate fiind satisfăcătoare. Amintim că, aseară, în jurul orei 20, s-a produs o deflagrație puternică, într-un bloc de locuit de pe strada Independenței, din sectorul Botanica al Capitalei.

Seară de coșmar pentru locuitorii unui bloc de pe strada Independenței din sectorul Botanica. Mai multe apartamente au fost avariate, iar sticlele de la geamuri s-au făcut țăndări, după ce o explozie puternică s-a produs, aseară, în urul orei 20, la etajul doi al blocului. Locatarii își aduc aminte cu groază despre nenorocirea prin care au trecut.

În urma exploziei, un copil de 1 an și altul de 10 ani, dar și mama acestora, au ajuns la spital, starea lor fiind evaluată drept satisfăcătoare.

Copilul de 1 an a fost externat, astăzi, la domiciliu, la supravegherea medicului de familie. Copilul de 10 ani este cu un traumatism la picior și este internat în secția traumatologie asociată.

Potrivit vicepretorului sectorului Botanica, Vitalie Jacot, deflagrația s-ar fi produs din cauza folosirii necorespunzătoare a echipamentului aragazului.

Totodată, vicepretorul afirmă că acum au acces în clădire doar locatarii, care sunt însoțiți de pompieri și echipați cu cască specială, și doar pentru a-și lua lucrurile necesare.

Potrivit vicepretorului, încă nu se știe cât de tare a fost afectată temelia clădirii, în urma deflagrației.

Explozia s-a produs la bucătăria comună de la etajul doi al blocului de locuit, aseară, în jurul orei 20. Toate cele 35 de apartamente din scara blocului au fost evacuate, iar specialiștii investighează cazul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram