/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

„Au apărut probe noi”. Ședința de judecată în cazul directorului adjunct al ANP, Serghei Demcenco, amânată

missing
24 februarie 2021, ora 16:55

Astăzi ar fi trebuit să fie examinat recursul procurorului și a apărării cu privire la legalitatea încheierii privind arestul preventiv pentru 15 zile pe numele lui Demcenco Serghei. Ședința însă a fost întreruptă pe motiv că au fost prezentate noi probe. Despre aceasta a declarat avocatul lui Serghei Demcenco, directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova.

„Ședința a fost întreruptă pe motiv că, pe parcursul acestei perioade, cât s-a depus recursul și până în ziua de astăzi, apărarea a intrat în posesia unui șir de probe și documente oficiale eliberate de către Procuratura Municipiului Chișinău, în care se confirmă faptul că urmărirea penală în cadrul căreia este astăzi reținut Demcenco este întemeiat ilegal. Deja în privința acestor fapte există hotărâri ne anulate, definitive și irevocabile din luna noiembrie 2020”, a declarat pentru TV8, Ruslan Dodica.

Acesta a precizat că ședința a fost amânată pentru joi, 25 februarie, la ora 14:00, la Judecătoria Ciocana.

Amintim că, Directorul adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din Republica Moldova,  Serghei Demcenco, a declarat că este nevinovat.

Serghei Demcenco a fost reținut luni, 15 februarie, și este bănuit de comiterea abuzului de serviciu în interesul unei organizații criminale.

Acesta riscă până la opt ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram