/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Fostul deputat român Cristian Rizea a atacat la Curtea de Apel decizia privind prelungirea mandatului de arest preventiv

missing
24 februarie 2021, ora 16:27

Avocata fostul deputat român, Cristian Rizea a contestat încheierea privind prelungirea mandatului de arest preventiv. Anunțul a fost făcut de către avocata lui Rizea, Corina Stratan.

„Cristian Rizea a contestat decretul președintelui prin care a fost retras, considerăm ilegal, cetățenia Republicii Moldova. Din acest motiv noi cerem amânarea ședinței de judecată cu privire la extrădare. Ni s-a admis acestă cerere. Noi considerăm că la moment Cristian Rizea stă arestat arbitrar și ilegal. pledează că a dobândit legal cetățenia Republicii Moldova, dorește să rămână cetățean al R. Moldova. Nu se împotrivește faptului ca să îi fie recunoscută sentința adoptată în România ca să o execute pe teritoriul R. Moldova”, a declarat avocata lui Rizea, Corina Stratan.

Aceasta a explicat că fostul deputat român „are calitatea de solicitant de azil și de azil politic. Motiv pentru care el nu poate fi supus procedurii de extrădare”. Decretul de retragere a cetățeniei R. Moldova fostului deputat român a fost contestat în prima instanță.

„Dacă nu poate fi supus procedurii de extrădare, nici măsurii de arest în vederea extrădării. Am formulat la Curtea Supremă de Justiție o cerere prin care am cerut să fie strămutată examinarea cauzei în ordinea de recurs împotriva încheierii privind prelungirea mandatului de arest”, a declarat pentru TV8, Corina Stratan.

Potrivit avocatei, „toate aceste probleme ale lui Cristian Rizea au început după publicarea unei cărți „Spovedania lui Rizea” în care denunță diferite scheme informaționale prin care s-ar frauda statul român”.

„Iată acum el suportă consecințele publicației pe care le-a făcut, care a aruncat în aer o parte din clasa politică din România.”

Amintim că, la 10 februarie 2021, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a prelungit mandatul de arest preventiv al fostul deputat român, Cristian Rizea, cu încă 30 de zile.

Precizăm că, fostul deputat român, Cristian Rizea, a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce la data de 3 noiembrie, Igor Dodon i-a retras cetățenia moldovenească.

Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei moldovenești.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ministerul Justiției a României așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare în cazul fostului deputat PSD, aflat în prezent la Chișinău.

Potrivit presei românești, fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, ar fi obținut cetățenia Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram