Guvernul României a aprobat oferirea primului lot de vaccinuri anti-covid R. Moldova. Acesta include 20 de mii de doze. Despre aceasta a anunțat șefa statului Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Președinta a menționat că aceste doze vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical de la noi din țară. „O veste foarte bună pentru țara noastră! Acum câteva clipe, Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România. Aceste doze de vaccin vor fi suficiente pentru a imuniza tot personalul medical. Suntem recunoscători președintelui României, Klaus Iohannis, prim-ministrului României, Florin Cîțu și poporului român pentru donația de vaccin și solidaritatea imensă de care dau dovadă”, a scris Maia Sandu pe rețelele sociale

Inițial autoritățile R. Moldova spuneau că primele vaccinuri în Republica Moldova urmează să ajungă la mijlocul lunii februarie curent, după care, acești termeni au fost extinși, astfel, au parvenit informații de la COVAX, platforma prin care sunt distribuite vaccinurile, precum că primele doze vor ajunge la sfârșitul acestei luni.

Anterior, Maia Sandu a declarat că vaccinurile din România care trebuiau să ajungă la noi în țară întârzie pe motiv că producătorii nu au oferit deocamdată un acord, ministrul de Externe al României Bogdan Aurescu a spus că sunt și o serie de acorduri care trebuie încheiate.

Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că România va furniza R. Moldova un lot de 200 de mii de vaccinuri anti-COVID-19 la 29 decembrie 2020 cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău. Pe 28 ianuarie o delegație a României a avut discuții cu autoritățile din R. Moldova în vederea implementării unei părți a pachetului de asistență oferit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!