Magazinele de la noi au început să expună tot mai des, pe rafturi, produse pe ambalajul cărora apar inscsripții de genul BIO, ECO sau ORGANIC. Oamenii sunt convinși că, odată ce fac o cumpărătură cu o astfel de etichetă, au un produs de o calitate mai bună față, cu un procent de ingrediente naturale mai mare față de cele fără astfel de inscripții. Care este, totuși, adevărul despre aceste etichete și ce diferență este între produsele BIO, ECO și ORGANIC? Aflăm răspunsul imediat, din reportajul care urmează.

Din grijă pentru sănătate, oamenii tot mai des aleg să cumpere alimente, pe ambalajul cărora sunt etichete cu inscripția BIO, ECO sau ORGANIC. Rețelele de magazine au și unele rafturi special rezervate produselor din acestă categorie. Ba mai mult, acestea sunt expuse în funcție de inscripția de pe etichetă.

Majoritatea oamenilor sunt de părere că există o deosebire între aceste trei tipuri de etichete: BIO, ECO și ORGANIC. Nimemi nu ne-a putut explica, însă, în baza căror criterii se face diferența între ele.

Totuși, produsele alimentare care au aceste etichete pe ambalaj trebuie să corespundă anumitor criterii.

Produsele care au acest etichete sunt sunt supuse unui control permanent, iar toate ingredientele care se folosesc la fabricarea lor trebuie să fie ecologice în proporție de cel puțin 95% la sută.

Unii oameni cred că, odată ce produsul este BIO, acesta trebuie să aibă și un ambalaj deosebit, dar acest lucru nu este prevăzut în legislație. Prin urmare, felul în care se ambalează produsul este la discreția producătorului. În general, este destul de anevoios să obții un astfel de certificat, spun unii producători. Iar pentru a-și vinde mai bine producția, decid de unii singuri, ce inscripție să afișeze pe ambalaj.

Cu alte cuvinte, etichetele de BIO, ECO sau ORGANIC pot fi aplicate doar la produsele agloalimentare care au în compoziția lor ingrediente eco în proporție de 95 la sută și au fost verificate pe toată durata procesului de producție. Iar ceea ce face diferența, este prețul acestor alimente.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!