/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum comentează Președinția protestul șoferilor din fața instituției în legătură cu scumpirea carburanților

25 februarie 2021, ora 18:12

Întreaga responsabilitate pentru situația de pe piața de carburanți se datorează experimentelor efectuate pe parcursul anilor, la indicația și în interesul grupurilor oligarhice, de exponenții clasei politice și de conducerea ANRE. De această părere este președinta Maia Sandu, care a venit cu o reacție la acțiunea de protest a șoferilor din fața Președinției în privința majorării prețurilor la combustibili. 

Purtătoarea de cuvânt a instituției prezidențiale a declarata că „protestul este un drept fundamental, iar aceste scumpiri ne afectează pe toți”. Reacția a venit după ce mai mulți automobiliști s-au deplasat în lanț pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul Capitalei și au claxonat intenționat. Aceștia au avut lipite pe părțile laterale ale mașinilor abțibilduri pe care erau adresate mai multe mesaje președintei Maia Sandu. „Stop majorarea prețurilor la carburanți; Ieftiniți benzina și motorina; Maia Sandu unde-i schimbarea spre bine? Oprește majorarea prețurilor la combustibil”.

„Considerăm că întreaga responsabilitate pentru situația de pe piața de carburanți se datorează experimentelor efectuate pe parcursul anilor, la indicația și în interesul grupurilor oligarhice, de exponenții clasei politice și de conducerea ANRE. Mai mult, actuala componență de directori ANRE a fost numită în plină campanie electorala, la sfârșit de 2018-început de 2019, de către regimul Plahotniuc, cu votul PSRM. Atunci, de facto, cei doi actori politici și-au împărțit sferele de influență în cadrul Agenției. Drept urmare, spre ei și spre ANRE trebuie să meargă indignarea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

„Totodată, ținem să amintim că mai există o structură responsabilă de această situație – Consiliul Concurenței, care de asemenea nu a întreprins măsurile necesare pentru a distruge înțelegerile de cartel din domeniu și care la fel se află în subordinea directă a Parlamentului”, a mai explicat Ștefârță.

Precizăm că în decurs de o lună, prețul carburanților a crescut de câteva ori.

/VIDEO/ S-au deplasat în lanț și au claxonat. Șoferii au protestat în fața Președinției împotriva scumpirii carburanților

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram