Întreaga responsabilitate pentru situația de pe piața de carburanți se datorează experimentelor efectuate pe parcursul anilor, la indicația și în interesul grupurilor oligarhice, de exponenții clasei politice și de conducerea ANRE. De această părere este președinta Maia Sandu, care a venit cu o reacție la acțiunea de protest a șoferilor din fața Președinției în privința majorării prețurilor la combustibili. 

Purtătoarea de cuvânt a instituției prezidențiale a declarata că „protestul este un drept fundamental, iar aceste scumpiri ne afectează pe toți”. Reacția a venit după ce mai mulți automobiliști s-au deplasat în lanț pe bulevardul Ștefan cel Mare din centrul Capitalei și au claxonat intenționat. Aceștia au avut lipite pe părțile laterale ale mașinilor abțibilduri pe care erau adresate mai multe mesaje președintei Maia Sandu. „Stop majorarea prețurilor la carburanți; Ieftiniți benzina și motorina; Maia Sandu unde-i schimbarea spre bine? Oprește majorarea prețurilor la combustibil”.

„Considerăm că întreaga responsabilitate pentru situația de pe piața de carburanți se datorează experimentelor efectuate pe parcursul anilor, la indicația și în interesul grupurilor oligarhice, de exponenții clasei politice și de conducerea ANRE. Mai mult, actuala componență de directori ANRE a fost numită în plină campanie electorala, la sfârșit de 2018-început de 2019, de către regimul Plahotniuc, cu votul PSRM. Atunci, de facto, cei doi actori politici și-au împărțit sferele de influență în cadrul Agenției. Drept urmare, spre ei și spre ANRE trebuie să meargă indignarea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță.

„Totodată, ținem să amintim că mai există o structură responsabilă de această situație – Consiliul Concurenței, care de asemenea nu a întreprins măsurile necesare pentru a distruge înțelegerile de cartel din domeniu și care la fel se află în subordinea directă a Parlamentului”, a mai explicat Ștefârță.

Precizăm că în decurs de o lună, prețul carburanților a crescut de câteva ori.

/VIDEO/ S-au deplasat în lanț și au claxonat. Șoferii au protestat în fața Președinției împotriva scumpirii carburanților

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!