/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Cuțite, alcool, seturi de cărți pentru poker. Procurorii anunță că au depistat un număr impunător de obiecte interzise la Penitenciarul din Cricova

25 februarie 2021, ora 13:58

Reprezentanții Poliției Republicii Moldova confirmă reținerea șefului Penitenciarului nr.15 – Cricova. Potrivit informațiilor, acesta este bănuit de participare și susținere, prin diferite forme, a activității unei organizații criminale. Reținerea avut loc după perchizițiile de ieri de la Penitenciarul nr. 15 – Cricova, unde au depistat și ridicat un număr impunător de obiecte interzise.

Procurorii au menționat că au depistat și ridicat sunt peste 100 de cuțite confecționate artizanal, cu privire la care expertiza urmează să stabilească dacă se atribuie la arme albe. De asemenea, au fost ridicate 30 telefoane mobile, în jur de 40 cartele sim, precum și aproximativ o sută de purtători de informație electronică, de diferite dimensiuni, care urmează a fi supuse expertizării, pentru stabilirea și analiza conținutului.

„În același context, au fost ridicate sute de fise pentru jocuri de noroc și zeci de seturi de cărți pentru poker. Tot în cadrul perchezițiilor au fost ridicate și diverse înscrisuri și agende care conțineau șiruri numerice de conturi bancare, precum și numere și parole ale cardurilor bancare. Înscrisurile conțineau și liste cu sume ale datornicilor – sume impunătoare indicate în lei și alte valute”, au precizat ofițerii.

Totodată, au fost găsite recipiente cu sute de litri de alcool produs artizanal. Acesta a fost ridicat și predat administrației penitenciarului, care a dispus lichidarea fizică imediată a stocurilor.

În rezultatul măsurilor întreprinse anterior perchezițiilor, precum și în urma acestora, s-a decis asupra transferării a 13 condamnați din Penitenciarul nr. 15 – Cricova, cu plasarea în alte instituții de detenție.

Procurorii au mai precizat că „cei 13 condamnați dețin diverse „statute” ierarhice înalte în lumea criminală, iar acțiunile acestora urmează a fi investigate și apreciate prin prisma statutului disciplinar al executării pedepselor și/sau a Codului penal”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram