Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

/DOC/ Dumitru Diacov riscă să rămână fără avere. ANI a constatat o diferență de 600 de mii de lei, după verificarea veniturilor deputatului

25 februarie 2021, ora 17:28
Distribuie:

Dumitru Diacov, deputat din fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova (PDM) riscă să rămână fără avere după ce, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care  a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019,  fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Deși, alesul poporului a beneficiat de dreptul de a-și expune punctul de vedere în cadrul procedurii de control, acesta  și-a justificat doar o parte din averea deținută.

Ca urmare a celor constatate, ANI va transmite cauza în instanța de judecată pentru declanșarea procedurii de confiscare a acestei averi nejustificate.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, deputatul riscă să nu mai dețină o funcție publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de parlamentar pentru o perioadă de 3 ani. Totodată acesta va fi inclus și în Registrul interdicțiilor al ANI.

Pentru o reacție în acest sens l-am contactat telefonic pe Dumitru Diacov, însă acesta nu ne-a răspuns.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram