/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ Un moldovean a ajuns pe paginile Washington Post, după ce a găsit patru mii de fotografii din viața satului dispărut

missing
25 februarie 2021, ora 09:20

Rigizorul și fotograful moldovean Victor Galușca a ajuns pe paginile Washington Post după ce a găsit în anul 2016 circa patru mii de fotografii din viața satului dispărut, care a fost făcute în perioada anilor 1950 – 1970. 

Sursa citată scrie că în 2016 Victor Galușca era student și lucra la un proiect despre numeroasele localități de la noi din țară care au fost afectate de criza migrației. Astfel, a decis să viziteze satul Roșietici din nordul Moldovei.

Dânsul a avut norocul să intre într-o casă pustie și să observe mai multe fotografii aruncate în coșul de gunoi, iar apoi a găsit un număr uriaș de imagini negative în pod. „Am simțit că este ceva unic și incredibil. M-am simțit foarte entuziasmat. Pentru mine a fost un fel de magie”, a spus Galușca.

Fotografiile toate sunt alb și negru și au fost făcute de către Zaharia Cușnir, fostul proprietar al casei, care își câștigase existența din această activitate. Zaharia Cușnir a murit în 1993.

Victor Galușca și trei colegi de ai săi au creat un site și o pagină de Facebook unde au plasat fotografiile. De atunci, zeci de persoane și-au recunoscut prietenii, rudele sau foștii vecini și au oferit detalii suplimentare în comentarii, pe care Victor Galușca le introduce într-o bază de date.

În această vară, Victor Galușca și asociatul său, Nadejda Cervinskaya, speră să organizeze o expoziție în aer liber în satele în care Zaharia Cușnir a făcut fotografiile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram