Uniunea Europeană şi-a anunţat joi decizia de a prelungi până la 28 februarie 2022 sancţiunile impuse împotriva preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko şi a unor membri ai regimului său implicaţi în reprimarea protestelor împotriva alegerilor prezidenţiale contestate de la 9 august, relatează AFP.

Circa 88 de persoane, printre care şi Aleksandr Lukaşenko, şi şapte entităţi, au fost sancţionate cu o interdicţie de călătorie în UE şi o îngheţare a bunurilor aflate pe teritoriul blocului comunitar, transmite agerpres.ro.

Aceste sancţiuni impuse în octombrie, noiembrie şi decembrie 2020 “le transmit actorilor politici şi economici din Belarus că acţiunile lor şi susţinerea lor faţă de regim trebuie să aibă un cost”, subliniază comunicatul publicat de Consiliul UE.

Măsurile l-au vizat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko, pe fiul său, mai mulţi miniştri, înalţi funcţionari, şefi de întreprinderi şi de societăţi care susţin violenta reprimare a manifestaţiilor organizate împotriva fraudei electorale şi intimidarea jurnaliştilor în Belarus, precum şi responsabili pentru frauda electorală.

UE a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor prezidenţiale considerate drept “trucate”.

Noi sancţiuni au fost anunţate în cursul reuniunii miniştrilor de externe ai UE de pe 22 februarie 2021.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!