/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Unele școli și străzi din Chișinău ar putea fi redenumite în memoria veteranilor de război

missing
25 februarie 2021, ora 08:58

Unele școli și străzi din orașul Chișinău ar putea fi redenumite în memoria celor căzuți pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, a celor căzuți în luptele din Afganistan și băștinași ai municipiului, decorați cu distincții de luptă. 

O astfel de facilitare prevede planul de acțiuni „Memorie. Onoare. Respect”, pentru consolidarea încrederii și îmbunătățirea protecției sociale și de drept a veteranilor de război, pentru perioada 2021-2023, care a fost elaborat de Primăria Chișinău.

Conform documentului, Primăria Chișinău urmează să evalueze responsabilitățile instituționale, stabilite în conformitate cu legislația, ce garantează drepturile și protecția socială a veteranilor de război și identificarea acțiunilor ce asigură realizarea acestora, incluse într-un plan pentru fiecare autoritate/instituție.

De asemenea, planul prevede organizarea și desfășurarea întâlnirilor dintre reprezentanții Autorității Publice Locale (APL) și veteranii de război, membrii familiilor celor căzuți în acțiunile de luptă, în vederea identificării și soluționării problemelor cu care se confruntă aceștia; stabilirea și consolidarea unui parteneriat de colaborare între APL și organizațiile municipale de veterani, precum și desfășurarea anuală a unui concurs educativ-patriotic „Cupa Eroilor”, cu participarea veteranilor de război și a elevilor din instituțiile de învățământ preuniversitar.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram