Hoțul în lege Vladimir Moscalciuc, alias Makena, și șeful interimar al penitenciarului numarul 15 Cricova, au fost reținuți pe un termen de 72 de ore, în dosarul în care figurează și adjunctul Agenției Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, fiind învinuit de abuz în serviciu în interesul grupării criminale Makena. Totul, după ce, ieri, procurorii PCCOCS au descins cu percheziții la închisoarea unde era deținut Moscalciuc. Dupa gratii rămâne și Serghei Demcenco. Curtea de Apel a admis, astăzi, recursul procurorului, care a cerut 30 de zile de arest pe numele lui Demcenco.

Șeful interimar al penitenciarului nr. 15 Cricova, Victor Munteanu, dar și Vladimir Moscalciuc, alias Makena au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Se întâmplă după ce, ieri dimineață, Penitenciarul nr. 15 din Cricova a fost luat cu asalt de mascații de la Fulger, iar procurorii PCCOCS au efectuat un percheziții în toate sectoarele instituției de detenție. Totodată, alți 13 deținuți au fost transferați în alte instituții de detenție.

Într-un comunicat de presă, PCCOCS anunță că, în cadrul perchezițiilor de la deținuți au fost ridicate cuțite confecționate artizanal, alcool, telefoane mobile dar si jocuri de noroc. Tot procurorii susțin că perchezițiile se desfășoară în dosarul în care a fost arestat și adjunctul Agenției Naționale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, acuzat de abuz în serviciu în interesul grupării criminale Makena. Demcenco, care se află în arest în penitenciarul 13, a apărut, astăzi, în fața magistraților de la Curtea de Apel, printr-o intervenție live.

După ce a fost plasat în arest pe un termen de 15 zile, de către magistrații Judecătoriei Ciocana, astăzi, cei de la Apel au admis integral recursul procurorului, care a solicitat 30 de zile de arest pe numele lui Demcenco. Avocatul lui Demcenco susține că clientul său nu ar avea nici o legătură cu Makena și acuzațiile care i se aduc. Mai mult, el consideră abuzivă decizia Curții de Apel.

În Schimb, procurorul de caz consideră că decizia magistraților este una perfect legală. Întrebat ce infracțiune a comis Demcenco și care sunt legăturile cu gruparea criminală Makena, procurorul Demciucin a refuzat să răspundă.

Acum, procurorii umrează să decidă, dacă vor depune demers de arestare pe numele hoțului în Lege Vladimir Moscalciuc și șeful interimar al Penitenciarului 15 Cricova, Victor Munteanu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!