/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Lituania va dona R. Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19. Premierul interimar: „Acest lucru va permite suplinirea stocului de preparat”

25 februarie 2021, ora 11:58

Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. 

„Discuția a fost extrem de fructuoasă. Am discutat aspectele de aprofundare a relaților Republicii Moldova și Lituaniei, convenind asupra unor acțiuni care vor veni să consolideze relațiile noastre în dinamică permanentă. Am abordat situația de cooperare cu UE. Sunt bucuros să comunic că în toate aspectele am găsit limbă comună. Am convenit asupra unei agende bilaterale. Dialogul politic dintre Chișinău și Vilnius se va valorifica prin acțiuni concrete”, a menționat Ciocoi.

„În primul rând am discuta situația pandemică și situația Republicii Moldova. Lituania a semnat scrisoare prin care s-a făcut solicitarea de a acorda asistență Republicii Moldova. Lituania va face tot ce îi stă în putință pentru a contribui la asigurarea vaccinări populației Republicii Moldova cât mai rapid. Lituania susține reformele în Republica Moldova și va oferi și sprijin”, a declarat Gabrielius Landsbergis.

În context, premierul interimar al Republicii Moldova a menționat că „confirm că noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccin pe care Lituania le va dona țării noastre în timpul apropiat. Acest lucru va permite suplinirea stocul de vaccin pentru țara noastră”.

Amintim că Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram