Lituania va dona Republicii Moldova un lot de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de către premierul interimar, Aureliu Ciocoi, după întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. 

„Discuția a fost extrem de fructuoasă. Am discutat aspectele de aprofundare a relaților Republicii Moldova și Lituaniei, convenind asupra unor acțiuni care vor veni să consolideze relațiile noastre în dinamică permanentă. Am abordat situația de cooperare cu UE. Sunt bucuros să comunic că în toate aspectele am găsit limbă comună. Am convenit asupra unei agende bilaterale. Dialogul politic dintre Chișinău și Vilnius se va valorifica prin acțiuni concrete”, a menționat Ciocoi.

„În primul rând am discuta situația pandemică și situația Republicii Moldova. Lituania a semnat scrisoare prin care s-a făcut solicitarea de a acorda asistență Republicii Moldova. Lituania va face tot ce îi stă în putință pentru a contribui la asigurarea vaccinări populației Republicii Moldova cât mai rapid. Lituania susține reformele în Republica Moldova și va oferi și sprijin”, a declarat Gabrielius Landsbergis.

În context, premierul interimar al Republicii Moldova a menționat că „confirm că noi am convenit ca Republica Moldova să beneficieze de o tranșă de vaccin pe care Lituania le va dona țării noastre în timpul apropiat. Acest lucru va permite suplinirea stocul de vaccin pentru țara noastră”.

Amintim că Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit imediat pentru Republica Moldova. Acest ajutor imediat constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 de mii de doze de vaccin promise de România.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!