/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

„Vom bloca circulația trenurilor”. Muncitorii CFM Ungheni au dat un termen limită pentru achitarea restanțelor salariale 

missing
25 februarie 2021, ora 10:57

Nemulțumirile în rândul muncitorilor de la Calea Ferată continuă. Mai mulți angajați de la nodul de la Ungheni se plâng de întârzierile salariale din ultima perioadă și spun că vor opri în totalitate transportul de mărfuri și de pasageri.

Angajații au transmis o solicitare către directorul instituției, Adrian Onceanu prin care au cerut să le fie achitate salariile până pe 10 martie curent. În caz contrar, muncitorii spun că vor recurge la suspendarea trenurilor.

Solicitarea a fost semnată de mai mulți muncitori.

Amintim că angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, 22 februarie, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii. Oamenii au chemat la o discuție și conducerea întreprinderii, dar șeful Căilor Ferate le-a răspuns scurt: “Nu înțeleg de ce trebuie eu să vin.” Dacă în timpul apropiat problema nu se va rezolva, oamenii disperați spun că vor veni să protesteze și în fața Parlamentului, pentru a se face auziți.

Foto: Vasili Moldovan/Facebook

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram