Nemulțumirile în rândul muncitorilor de la Calea Ferată continuă. Mai mulți angajați de la nodul de la Ungheni se plâng de întârzierile salariale din ultima perioadă și spun că vor opri în totalitate transportul de mărfuri și de pasageri.

Angajații au transmis o solicitare către directorul instituției, Adrian Onceanu prin care au cerut să le fie achitate salariile până pe 10 martie curent. În caz contrar, muncitorii spun că vor recurge la suspendarea trenurilor.

Solicitarea a fost semnată de mai mulți muncitori.

Amintim că angajații de la Calea Ferată din Ocnița au blocat, 22 februarie, liniile de tren, în semn de protest. Aceștia cer să li se achite restanțele la salarii pentru câteva luni și spun că, la rândul lor, nu au cu ce să achite serviciile comunale, creditele și chiar hrana pentru familii. Oamenii au chemat la o discuție și conducerea întreprinderii, dar șeful Căilor Ferate le-a răspuns scurt: “Nu înțeleg de ce trebuie eu să vin.” Dacă în timpul apropiat problema nu se va rezolva, oamenii disperați spun că vor veni să protesteze și în fața Parlamentului, pentru a se face auziți.

Foto: Vasili Moldovan/Facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!