Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a confirmat că vaccinul împotriva Covid-19 produs de Federația Rusă, Sputnik-V a fost înregistrat în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, autorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este condiționată, fiind înregistrate doar pentru 1 an de zile.

Potrivit instituției, la data de 26 februarie a avut loc ședința Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, unde s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

„Prin urmare, s-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)”, se arată în comunicatul de presă al AMDM.

Totodată, instituția menționează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Amintim că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a primit astăzi, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

Totodată, și Executivul român a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care a fost aprobată livrarea celor 21.600 de doze de vaccin Astra/Zeneca donate de România.

Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!