/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale confirmă. Vaccinul Sputnik-V, împotriva Covid-19, înregistrat oficial

missing
26 februarie 2021, ora 16:17

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a confirmat că vaccinul împotriva Covid-19 produs de Federația Rusă, Sputnik-V a fost înregistrat în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, autorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este condiționată, fiind înregistrate doar pentru 1 an de zile.

Potrivit instituției, la data de 26 februarie a avut loc ședința Comisia Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, unde s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (COVID-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.

„Prin urmare, s-a hotărât autorizarea condiționată a vaccinurilor incluse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în Lista de utilizare în urgențe (Emergency Use Listing – EUL): Pfizer/BioNTech și AstraZeneca, dar și a vaccinului Gam-COVID-Vac, Vaccin vector combinat pentru prevenirea infecției cu coronavirus indusă de SARS-CoV-2 (Sputnik V)”, se arată în comunicatul de presă al AMDM.

Totodată, instituția menționează că autorizarea condiționată a vaccinurilor creează oportunitatea de a iniția procesul de imunizare a populației.

Amintim că, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a primit astăzi, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

Totodată, și Executivul român a adoptat o Hotărâre de Guvern prin care a fost aprobată livrarea celor 21.600 de doze de vaccin Astra/Zeneca donate de România.

Acest articol a fost realizat cu suportul financiar al Fondului canadian pentru inițiative locale (CFLI).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram