Președinta Maia Sandu a explicat după ședința Consiliului Suprem de Securitate de ce președintelui Comisie de Securitate a Parlamentului Sergiu Sîrbu i-a fost interzis accesul la întrunirea CSS. Șefa statului a spus că este vorba despre un conflict de interese. 

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a declarat Maia Sandu.

„Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am primit până la această ședință, or, în situația în care se constată o probabilitate că omul poate avea conflict de interese el trebuie să se abțină de la participare”, a adăugat șefa statului.

Deputatul grupului „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției. În una se conținea invitația la ședința CSS, iar în alta i-a fost recomandat să evite întrunirea, deși este membru din oficiu al CSS.

Alesul poporului a spus că în scrisoarea în care i-a fost recomandat să evite ședința era scris că principalul motiv constă în faptul că ar fi în unele conflicte de interese, fără a fi prezentate explicații suplimentare.

Sergiu Sîrbu a precizat că nu a fost lăsat să intre la ședința CSS de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, care l-au și bruscat, potrivit lui. Purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu a declarat că alesul poporului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!