/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

„Conflict de interese”. Sandu explică de ce Sîrbu nu a avut acces la ședința Consiliului Suprem de Securitate

missing
26 februarie 2021, ora 17:29

Președinta Maia Sandu a explicat după ședința Consiliului Suprem de Securitate de ce președintelui Comisie de Securitate a Parlamentului Sergiu Sîrbu i-a fost interzis accesul la întrunirea CSS. Șefa statului a spus că este vorba despre un conflict de interese. 

„Noi am discutat despre concesionarea aeroportului, în situația în care vine dintr-o gruparea parlamentară în care unii membri sunt implicați direct în acest caz. Acest lucru nu înseamnă altceva decât un conflict de interese. Consider că domnul Sergiu Sîrbu nu a putut să asiste la aceste discuții”, a declarat Maia Sandu.

„Acest conflict de interese este confirmat prin informațiile pe care le-am primit până la această ședință, or, în situația în care se constată o probabilitate că omul poate avea conflict de interese el trebuie să se abțină de la participare”, a adăugat șefa statului.

Deputatul grupului „Pentru Moldova” a declarat că a primit două scrisori de la Cancelaria Președinției. În una se conținea invitația la ședința CSS, iar în alta i-a fost recomandat să evite întrunirea, deși este membru din oficiu al CSS.

Alesul poporului a spus că în scrisoarea în care i-a fost recomandat să evite ședința era scris că principalul motiv constă în faptul că ar fi în unele conflicte de interese, fără a fi prezentate explicații suplimentare.

Sergiu Sîrbu a precizat că nu a fost lăsat să intre la ședința CSS de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat, care l-au și bruscat, potrivit lui. Purtătoarea de cuvânt a SPPS Olga Baciu a declarat că alesul poporului nu s-a regăsit în lista persoanelor care au acces la ședință și din acest motiv i-a fost refuzat accesul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram