/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

Procurorul General: Zeci de cauze penale au fost pornite neîntemeiat în ultima perioadă în privința companiilor de transport

missing
26 februarie 2021, ora 16:15

Zeci de cauze penale au fost pornite neîntemeiat în ultima perioadă în privința companiilor de transport pentru pretinse fapte de organizare ilegală a migrației, deși în cel mai rău caz acțiunile lor ar putea fi calificate ca fals în acte. Despre aceasta a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul evenimentului de totalizare a activității Procuraturii pentru anul 2020.

„Este evident că toate aceste acțiuni sunt orientate la blocarea artificială a activității acestor agenți economici. Avem rezerve și față de structurile care eliberează permise și certificate. În loc să asigure un mediu concurențial sănătos, să creeze condiții egale pentru toți agenții economici, multe structuri de stat lobează interesele anumitor companii în detrimentul altora”, a declrat procurorul general.

Alexandr Stoianoglo a recunoscut că încă mai au loc intervenții ilegale, când unii oameni ai legii au purces la o altă practică, și anume la pornirea procedurilor contravenționale și sub pretextul lichidării unor încălcări de drept, intervin, la modul direct, în activitatea companiilor.

Alții, din subdiviziunile amplasate în capitală, care ocolind regulile stabilite, pornesc dosare penale și autorizează acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații în teritoriu, încercând astfel să evite controlul din partea procurorilor, cu care în mod normal, ar trebui să coordoneze, iar Alții sunt în permanentă căutarea unei găselnițe, care le-ar permite urmărirea agenților economici.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram