După ce deputatul PSRM, Petru Burduja a declarat în cadrul unui briefing de presă că deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară pentru anul 2021, deputata PAS, Viorica Roșca a venit cu o reacție în acest sens. Solicitată de tv8.md, aceasta susține că „modul în care a fost adoptat Bugetul de Stat 2021, în special repartizarea pe criterii politice a banilor publici prin Anexa 7, demonstrează prioritățile electorale ale majorității PSRM-ȘOR și nicidecum grija față de cetățeni”.

„Nu contestăm faptul necesității susținerii financiare a autorităților locale, implicit a populației din aceste localități, dar ținând cont de repartizarea pe criterii strict politice a mijloacelor financiare care demonstrează prioritățile electorale ale majorității PSRM – Șor si nicidecum grija față de cetățeni. Am solicitat suspendarea și controlul constituționalității legii cu privire la Bugetul de Stat 2021 în partea ce ține de Anexa 7 pentru a readuce echitatea socială în raport cu cetățenii Republicii Moldova și a oferi tuturor autorităților locale din țară condiții de finanțare egale”, a declarat Viorica Roșca.

Aleasa poporului a explicat că în localitățile unde au fost repartizate mijloacele financiare sunt deja inițiate acțiuni de propagandă electorală.

„Conform repartizării nocturne a banilor de majoritatea PSRM-ȘOR, mijloacele bugetare vor fi utilizate similar unei „mite electorale”, pedepsind oamenii din localitățile ce nu l-au susținut pe Dodon. Mai mult, în localitățile unde au fost repartizate mijloace financiare sunt deja inițiate acțiuni de propagandă electorală și de manipulare a opiniei publice locale, mijloacele financiare fiind identificate nominativ cu deputatul, autor al amendamentului, inclusiv cu fracțiunea și partidul politic din care face parte.”

Potrivit Vioricăi Roșca, în contextul crizei economice acute și a situației epidemiologice din țară, aceste acțiuni sunt considerate ca „șantaj electoral” pentru oficialii autorităților locale.

„În contextul crizei economice acute, a situației epidemiologice din țară, atare acțiuni sunt șantaj electoral pentru oficialii autorităților locale și o formă camuflată de corupere a alegătorilor, locuitori ai unității administrativ teritoriale beneficiare. Din acest motiv este indiscutabilă eventualitatea prejudicierii și survenirii consecințelor negative iminente și ireparabile, întrucât efectul imediat va consta în inducerea în eroare a alegătorilor și distorsionarea voinței politice a acestora”, a mai adăugat deputata PAS.

Amintim că, deputatul socialist, Petru Burduja, în cadrul unui briefing de presă a declarat că „deputații PAS au blocat timp de două luni investițiile în modernizarea infrastructurii satelor și orașelor din țară, prin adresarea la Curtea Constituțională de a anula anexa nr.7 la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2021”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!