Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a primit astăzi, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.

Potrivit MSMPS, în perioada 28 februarie – 3 martie, în țară urmează să ajungă 14.400 doze de vaccin AstraZeneca produse de Coreea de Sud.

Aminitim că, anterior, Ministerul Sănătății a anunțat că primele doze de vaccin împotriva Covid-19 vor ajunțe în țara noastră la mijlocul lunii februarie. Ulterior, MSMPS a anunțat că vaccinul împotriva COVID-19 va ajunge la mijlocul lunii curente.

Totodată, Republica Moldova va beneficia de alte circa 200.000 de doze de vaccin din partea României. Este vorba despre 24.570 doze de vaccin Pfizer/BioNTech (Comirnaty) și 264.000 doze produse de Oxford/AstraZeneca care vor fi donate de Guvernul României.

MSMPS a recepționat confirmarea livrării vaccinurilor din partea platformei COVAX, la data de 30 ianuarie. Republica Moldova va recepționa gratuit suficiente doze pentru a vaccina 20% din populație.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!