/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Condamnat la nouă ani de închisoare, avocatul-vedetă Valerian Mînzat a depus o cerere de amnistie. Solicitarea, respinsă

missing
26 februarie 2021, ora 21:08

Condamnat la nouă ani de închisoare, pentru escrocherie, avocatul-vedetă, Valerian Mînzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, a cerut să fie eliberat din detenție. Prin avocații săi, acesta a depus o cerere de amnistie. După câteva ședințe, cererea sa a fost respinsă, de instanța de la Briceni. Nu este clar dacă refuzul va fi sau nu contestat.

După 6 ani petrecuți după gratii, Mânzat a depus în prima instanță cerere de amnistie, însă acum două săptămâni magistrații judecătoriei Briceni au respins-o. În dosarul privind amnistia Mânzat a fost apărat de Lavric Andrei, acesta a declarat pentru TV8 că clientul său nu a putut fi amnestiat pentru că în cererea sa a invocat o lege privind amnistia din 2008, atunci a fost declarat anul tineretului.

Totodată avocatul ne-a spus că nu știe dacă Mânzat v-a contesta decizia la Curtea de Apel.

Totodată în primăvara anului 2018 pe numele lui Mînzat a fost pornit un alt dosar de escrocherie, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare a municipiului Bălți. În cursul urmării penale, procurorii au stabilit că în vara anului 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, Mînzat a dobândit de la victimă 61 de mii de euro. Imobilul în cauză nici măcar nu îi aparținea lui Mînzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit. Dacă va fi găsit vinovat Mânzat riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Valerian Mânzat, fost avocat și fost colaborator al poliției criminale este cunoscut opiniei publice pentru viața de lux etalată pe rețelele de socizlizare. Acesta ducea o viață pe picor larg și nici nu se ascundea, permanent posta fotografii cu case de lux, mașini scumpe și haine de brand. În luna aprilie 2013, Mânzat a fost acuzat de procurori de înscenarea unui accident rutier în care s-ar fi produs în 2009, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Potrivit procurorilor, în realitate accidentul rutier nici n-a avut loc. Automobilul lui Mânzat a fost incendiat. După ce i-a fost demonstrată vinovăția în 2015 Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisaore cu executare, acum el se află în detenție în Penitenciarul din Lipcani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram