Condamnat la nouă ani de închisoare, pentru escrocherie, avocatul-vedetă, Valerian Mînzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, a cerut să fie eliberat din detenție. Prin avocații săi, acesta a depus o cerere de amnistie. După câteva ședințe, cererea sa a fost respinsă, de instanța de la Briceni. Nu este clar dacă refuzul va fi sau nu contestat.

După 6 ani petrecuți după gratii, Mânzat a depus în prima instanță cerere de amnistie, însă acum două săptămâni magistrații judecătoriei Briceni au respins-o. În dosarul privind amnistia Mânzat a fost apărat de Lavric Andrei, acesta a declarat pentru TV8 că clientul său nu a putut fi amnestiat pentru că în cererea sa a invocat o lege privind amnistia din 2008, atunci a fost declarat anul tineretului.

Totodată avocatul ne-a spus că nu știe dacă Mânzat v-a contesta decizia la Curtea de Apel.

Totodată în primăvara anului 2018 pe numele lui Mînzat a fost pornit un alt dosar de escrocherie, în baza unei plângeri depuse de o locuitoare a municipiului Bălți. În cursul urmării penale, procurorii au stabilit că în vara anului 2016, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării unei spălătorii auto din centrul Capitalei, Mînzat a dobândit de la victimă 61 de mii de euro. Imobilul în cauză nici măcar nu îi aparținea lui Mînzat, iar prejudiciul cauzat victimei nu a fost restituit. Dacă va fi găsit vinovat Mânzat riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie.

Valerian Mânzat, fost avocat și fost colaborator al poliției criminale este cunoscut opiniei publice pentru viața de lux etalată pe rețelele de socizlizare. Acesta ducea o viață pe picor larg și nici nu se ascundea, permanent posta fotografii cu case de lux, mașini scumpe și haine de brand. În luna aprilie 2013, Mânzat a fost acuzat de procurori de înscenarea unui accident rutier în care s-ar fi produs în 2009, în urma căruia avocatul urma să încaseze peste trei sute de mii de lei de la o companie de asigurări. Potrivit procurorilor, în realitate accidentul rutier nici n-a avut loc. Automobilul lui Mânzat a fost incendiat. După ce i-a fost demonstrată vinovăția în 2015 Mânzat a fost condamnat la 9 ani de închisaore cu executare, acum el se află în detenție în Penitenciarul din Lipcani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!