/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Fostul judecător Serghei Lebediuc, recunoscut vinovat pentru pronunțarea unei hotărâri ilegale

missing
26 februarie 2021, ora 20:52

Încă un judecător, care a figurat în dosarul Laundromat, a fost găsit vinovat de pronunțarea unor decizii contrar legii. Decizia a fost pronunțată de un complet de judecători de la instanța sectorului Râșcani. Dar, din cauza că termenul de prescripție a fost depășit, el nu a fost condamnat. Avocatul lui Serghei Lebediuc nu este de acord cu recunoașterea vinovăției și că va merge la Curtea de Apel pentru a i se face dreptate.

Avocatul magistratului susține că este o decizie ilegală și că o va contesta la Curtea de Apel. Iar procurorul responsabil de acest caz a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Acum două zile, fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, și-a primit sentința. La fel ca și Serghei Lebediuc, și el a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii.

Cauza penală în care este Igor Vornicescu împreună cu alți 13 judecători și doi executori judecătorești a fost acuzat de implicare în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova, a fost expediată în judecată în februarie 2016.

Inculpații erau învinuiți de spălarea banilor în proporţii deosebit de mari şi pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave. Ulterior, cauzele au fost disjunse, iar în septembrie 2020, procurora Mirandolina Sușițcaia a emis ordonanță privind scoaterea de sub urmărire penale a mai multor foști judecători, inclusiv Igor Vornicescu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram