Încă un judecător, care a figurat în dosarul Laundromat, a fost găsit vinovat de pronunțarea unor decizii contrar legii. Decizia a fost pronunțată de un complet de judecători de la instanța sectorului Râșcani. Dar, din cauza că termenul de prescripție a fost depășit, el nu a fost condamnat. Avocatul lui Serghei Lebediuc nu este de acord cu recunoașterea vinovăției și că va merge la Curtea de Apel pentru a i se face dreptate.

Avocatul magistratului susține că este o decizie ilegală și că o va contesta la Curtea de Apel. Iar procurorul responsabil de acest caz a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Acum două zile, fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, și-a primit sentința. La fel ca și Serghei Lebediuc, și el a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii.

Cauza penală în care este Igor Vornicescu împreună cu alți 13 judecători și doi executori judecătorești a fost acuzat de implicare în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova, a fost expediată în judecată în februarie 2016.

Inculpații erau învinuiți de spălarea banilor în proporţii deosebit de mari şi pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărâri contrare legii, soldată cu urmări grave. Ulterior, cauzele au fost disjunse, iar în septembrie 2020, procurora Mirandolina Sușițcaia a emis ordonanță privind scoaterea de sub urmărire penale a mai multor foști judecători, inclusiv Igor Vornicescu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!